Hírek

5 ok, amiért az egyéni e-mail cím fontos egy kisvállalkozás számára

Az e-mailek az egyik legjelentősebb és legkedveltebb kommunikációs eszközzé váltak az interneten. 2020-ban világszerte 4 milliárd e-mail felhasználó volt, és ez a szám 2025-re várhatóan 4,6 milliárdra nő.

Nem meglepő, hogy a vállalkozások leggyakrabban e-maileket használnak az ügyfeleikkel való kommunikációra. Ez mindkét fél számára előnyös, mivel a vállalkozások megtalálják az utat ügyfeleik legkönnyebben elérhető postafiókjába.

Az ügyfelek viszont úgy és akkor ellenőrzik a kommunikációt, ahogy és amikor akarják, szemben a telefonhívással, amelyet a hívás pillanatában kell kezelni. Az e-mailek azonban többről szólnak, mint egyszerű kommunikációs módról. Az e-mail marketing korában a domain név és az e-mail cím az Ön online identitásának szerves részét képezi.

Egy professzionális, márkás e-mail cím csodákra képes a kisvállalkozás megfelelő imázsának kialakításában, amely legitimitást és megbízhatóságot sugároz. Egy általános e-mail címmel viszont egyszerűen elvegyül a háttérben. Kisvállalkozása létrehozásakor fontos, hogy átgondolja, milyen domain nevet és e-mail címet szeretne hozzá társítani. Mindkettőnek tartalmaznia kell a márkanevét, valamint olyan releváns kulcsszavakat, amelyek valamit közölnek a vállalkozásáról, különösen akkor, ha új.

Ennek egyszerű és költséghatékony módja az új, iparágspecifikus domain végződések használata. Ha például egy webáruház tulajdonosa, a domain neve lehet <cégnév>.store, az e-mail címe pedig info@companyname.store.

1. Az egyéni e-mail cím professzionálisabbá teszi Önt

Amikor még csak most kezdi a vállalkozását, nehéz ügyfeleket és vásárlókat találni. Meg kell győznie az ügyfeleket és a vásárlókat arról, hogy komolyan gondolja az üzletet, és hogy hosszú távra tervez.

Ebben segíthet egy egyéni e-mail cím. Ez azt mutatja, hogy Ön tett erőfeszítéseket és pénzt arra, hogy olyan online identitásba fektessen, amely hű az Ön vállalkozásához, és ezáltal professzionálisnak tűnik.

Másrészt egy olyan e-mail cím, amely egy szolgáltató nevét tartalmazza, azt a benyomást keltheti az emberekben, hogy vállalkozásából hiányzik az állandóság és a professzionalizmus, még akkor is, ha ennek az ellenkezője igaz.

Az egyéni e-mail cím másik előnye, hogy a csapat minden tagjának is egyéni és professzionális e-mail címe lehet. Nem kell aggódnia amiatt, hogy az alkalmazottak személyes e-mail címeket használnak az üzleti életben, ami esetleg nem a márkához illő.

2. Az egyéni e-mail cím javítja a hitelességét

Képzelje el a következőt: lakberendezőt keres, aki felfrissítené a nemrég vásárolt ház berendezését. Rábukkan két ígéretes egyéni vállalkozóra, és úgy dönt, hogy megkeresi őket. Az egyikük e-mail címe a gergo@lakberendezo.hu, míg a másiké a lakberendezo345@gmail.com. Melyiket keresné fel szívesebben a munkával?

Valószínűleg az előbbit választanád, mert az tűnik legálisabbnak. Az utóbbi viszont kevésbé befutott személynek tűnik, akinek talán nincs elég tapasztalata és szakmaisága ahhoz, hogy jó munkát végezzen.

Az internet tele van szkeptikusokkal, és jogosan. Az emberek kéretlen e-mailek ezreit kapják cégektől, és gyakran válnak kiberbűnözés áldozatává. Egy egyéni e-mail cím nagymértékben segít megkerülni ezt a gyanakvást. Valódi és hiteles vállalkozásként fog megjelenni, amely képes ellátni szakmai szerepét, és megvédi ügyfelei érzékeny személyes és pénzügyi adatait is.

3. Az egyéni e-mail cím segít a márkaépítésben

A kisvállalkozások nem rendelkeznek több ezer dollárral, amit marketingbe fektethetnek. Ez hátrányosnak tűnhet azokban a kritikus első napokban, amikor a vállalkozásoknak valóban ki kell lépniük és ki kell tűnniük, hogy észrevegyék őket.

Szerencsére a digitális marketingnek köszönhetően számos költséghatékony módszer létezik arra, hogy a kisvállalkozások, akiknek a marketingköltségvetése is alacsony, építhessék a márkájukat. Ezek közé tartozik a megfelelő domain név kiválasztása és egy egyéni e-mail cím létrehozása, amely ezt a domain nevet használja.

Amikor egy ügyfél olyan e-mailt lát a postaládájában, amelyben az Ön cégneve szerepel, fel fogja ismerni, hogy az Öné. Ez növeli a megnyitási és kattintási arányt, és csökkenti annak esélyét, hogy törlik vagy a spam mappában landol.

A márkafelismerés mellett az egyéni e-mail cím a márka megerősítését is segíti. Minden alkalommal, amikor valaki az Öntől származó e-mailt lát a postaládájában, az Ön cégének nevét is látni fogja. Olyan ez, mint a fizetett digitális bannerhirdetések, csak kevésbé tolakodó.

További előnye, hogy az egyéni e-mail cím következetességet kölcsönöz a márkaépítésnek. Kisvállalkozásként fontos, hogy egységes legyen a márkaépítés, hogy növelje márkája felidézési értékét. Ez azt jelenti, hogy az e-mail cím, a domainnév és a közösségi média kezelőfelületek lehetőleg ugyanazt a cégnevet és kulcsszavakat használják. Például a domain neve lehet az.tech. Ebben az esetben az e-mail címe lehetne info@az.tech, az Instagram- és Twitter-kezelője pedig @az.tech.

4. Egy egyéni e-mail cím segít a rendszerezésben

Ahogy kisvállalkozása növekszik, egyre több vertikummal és részleggel kell foglalkoznia. Egyéni e-mail címeket hozhat létre minden egyes ilyen részleghez, hogy megkönnyítse az Ön és ügyfelei életét.

Például ahelyett, hogy az összes e-mailt egy postafiókban kapná, létrehozhat külön e-mail címet az üzleti megkeresésekhez (info@abc.store), a média megkereséseihez (press@abc.store), az ügyfélszolgálathoz (support@abc.store) és az álláspályázatokhoz (hr@abc.store). Ez biztosítja, hogy a megfelelő e-mail a megfelelő részleghez kerüljön, és ne vesszen el a végtelen továbbításban.

Ügyfelei számára ez gyorsabb és lényegre törőbb válaszokat jelent. Ráadásul, ha az ügyfelek látják, hogy minden egyes üzleti funkciójára külön részlegek vannak, azt fogják hinni, hogy Ön egy jól működő vállalat, amelynek tapasztalt csapatai kezelik a különböző feladatokat, még akkor is, ha csak Ön válaszol az összes e-mailre.

5. Az egyéni e-mail cím jövőbiztossá teszi online identitását

A szolgáltatók ugyanolyan vállalkozások, mint Ön, és az üzleti világ kiszámíthatatlan. Lehet, hogy holnap a szolgáltatója bezárja a tevékenységét vagy átnevezi magát. Ez komoly következményekkel járhat az Ön számára, ha az e-mail címe a szolgáltató nevét tükrözi. Meg kell változtatnia az összes e-mail címét, ami nem tesz jót a saját márkaépítésének.

Egy egyéni e-mail címmel azonban nem kell aggódnia emiatt. Nem számít, ki a szolgáltatója, az e-mail címei és a domain nevei ugyanazok maradhatnak. Nem kell számos e-mail küldéssel foglalkoznia, és nem kell közösségi bejegyzéseket tennie az e-mail címei változásairól, ami sok időt, erőfeszítést és pénzt takaríthat meg.

Ebben az értelemben az egyéni e-mail cím hosszú távú befektetés a márkaépítésébe és kommunikációjába, így jövőállóvá teszi azokat.

Összefoglalva

Egy egyéni e-mail cím a kisvállalkozás számára az első és legegyszerűbb lépés a megfelelő első benyomás megteremtése, az ügyfelek vonzása és a siker érdekében.

Az egyéni e-mail cím szolgáltatás az Ön online jelenlétének kritikus eszköze. Nem szabad egy általános e-mail címet választania, ha rohanva próbál érvényesülni.

Töltsön egy kis időt a különböző domainnevek és e-mail címek kutatásával, hogy megtalálja azt, amelyik a legjobban illik a márkájához, és amelyikhez a belátható jövőben is ragaszkodni tud.

Megosztás