Hírek

Közel 80 millió forintból fejleszthetik a bajnai óvodát

Öt település számára érkezett további, ezúttal közel 400 millió forintos ajándék a karácsonyfa alá. Négy óvoda, egy bölcsőde és egy iskola felújítása válik lehetővé a megyei önkormányzat által koordinált TOP és TOP Plusz keretében. Ezek közül térségünkben Bajnán fejleszthetik az óvodát és annak játszóudvarát, a bajnai minibölcsőde kialakítására pedig plusz forrást ítéltek meg.

Az elmúlt hetekben a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszban 7,3 milliárd forintnyi fejlesztés megítéléséről érkezett hír. Eddig összesen 87 település pályázatáról született támogatói döntés 13 milliárd forintos összegben. Az Irányító Hatóság most újabb négy település projektjének adott zöld utat, köztük Bajnának is, ahol az óvoda és játszóudvarának fejlesztésére 78 421 866 Ft áll rendelkezésre.

Az óvodai beruházás során a közlekedők, öltöző helyiségek, új padló és falburkolatot, új belső ajtókat kapnának, valamint a gépészeti rendszer korábbi felújítása során készült vezetékek elburkolásra kerülnének. Továbbá az épület teljes belső festése készülne el. A játszóudvar rézsű felőli oldalán kerítés és lépcső épülne. Mindemellett új eszközökkel, udvari játékokkal fejlesztenék az intézményt.

Még egy jó hír érkezett: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében megkezdett projektek többlet támogatást kaphatnak. Bajnán a mini bölcsőde létrehozása eredetileg közel 79 millió forintos támogatást nyert, majd 11 milliós plusz forrást kapott, és ezúttal újabb közel húszmilliós ráemelés érkezhet, hogy az óvodai épület bővítése sikeresen megvalósulhasson.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat / palyazat.gov.hu

Megosztás