Dorog

Kollektív kitüntetésben részesítették a dorogi rendelőintézet dolgozóit

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara az Év Kiváló Szakdolgozói Közössége Díjjal tüntette ki a Dorogi Szent Borbála Rendelőintézet dolgozóit. Az oklevél december 9-én kelteződött és a napokban büszkén értesülhettünk minderről. Ez a szép és értékes elismerés egyben emeli az adventi és karácsonyi ünnepi időszak fényét. Ezzel a szívet-lelket melengető szép hír apropójából készült cikkel zárom az idei esztendőt – Szabó Gyula.

Térségünk valamennyi lakója is méltán lehet büszke erre a nagyszerű elismerése, amelyről elfogultság nélkül is kijelenthető, hogy megérdemelten ítélték oda a dorogi rendelő dolgozói részére. Az idén fennállásának 100. évét ünneplő kórház és a 60 éves Rendelőintézet számára méltó évzárást is jelent. Tekintve, hogy az élet minden területén napjaink eleve jóval nagyobb és mostohább kihívásokat zúdít valamennyiünkre, az egészségügyet évtizedeken át jellemző cseppet sem rózsásnak nevezhető helyzettel egyetemben, külön érdem, hogy így is ezek a dolgozók a feladatuk legjobb szinten történő ellátásáért tett erőfeszítések mellett kiváló közösséget tudnak alkotni és megmaradni embernek annyira magas szinten, amennyire csak lehet. Legyen ez követendő példa minden közösségnek és adjon további hitet és kitartást a jövőben is. Szívből gratulálunk a rendelő dolgozóinak, akik a munkájukon felül ilyen módon is hozzájárultak Dorog és vonzáskörzetének jó hírének öregbítéséhez!

Számomra külön öröm, egyben megtiszteltetésnek számít, hogy egykor ennek a közösségnek magam is aktív tagja lehettem még pályakezdő ifjúként. A hivatástudat és annak szeretetén felül közvetlen tapasztaltam a kórházat és a rendelőt meghatározó fantasztikus légkört, ahová bejárni és tartozni több, mint felemelő volt. Ez a családias, bajtársias összetartás meg tudott maradni, noha évtizedek során a szakgárda tagjai jeletősen cserélődtek, de amit az egykori elődök meghonosítottak, az változatlanul vezérfonalként él és meghatározó a jelenben is. Magam sem tervezhettem volna szebb tartalmú és érzelmű cikket az év zárásaként. Egyben megaragadva az alkalmat, ezúton kívánok minden Kedves Olvasó részére Áldott, Boldog, Békés Karácsonyt és reményteljes, sikeres Új Esztendőt, a lehető legjobb egészséggel! Kívánom, hogy mindenki lelke és szíve nyíljon meg e rendkívüli ünnep befogadására és vele együtt embertársaink felé való elfogadásra, szeretetre.

Tisztelettel,

Szabó Gyula

Megosztás