Dorog

Gyakorlat miatt szólt a sziréna a Richterben

A közösségi oldalakon többen érdeklődtek, hogy miért szólalt meg a sziréna a Richter Gedeon Nyrt. Dorogi Fióktelepén december 17-én, szombaton délelőtt. A Richter dorogi kommunikációs vezetőjétől megtudtuk, hogy az említett napon tűzriadó terv gyakorlatot végeztek a gyár területén.

A gyakorlat kezdetét a fióktelep épületén lévő légoltalmi sziréna és az épületekben telepített tűzjelző hálózat szirénái jelezték. A szirénák hangjelzése után a dolgozóknak a kijelölt gyülekezési helyekre kellett vonulniuk. A gyülekezési helyeken a szervezeti egységek adminisztrátorai a Biztonságtechnikai osztály és a Rendészeti osztály kollégáival létszámellenőrzést végeztek. A gyakorlat végét a gyakorlatvezető URH rádión keresztül közölte a gyülekezési helyszíneken tartózkodó kollégáival.

A gyakorlat körülbelül negyed órát vett igénybe. Mivel belső gyakorlatról volt szó, ezért Dorog és Esztergom-Kertváros MoLaRi rendszerei nem szólaltak meg, csak a gyárban telepített szirénák/tűzjelzők. A gyakorlatot minden évben egyszer kell elvégezni a gyár területén.