Hírek

Tippek a téli turizmushoz Magyarországon

Beköszöntött a tél a hideggel, és sokan nagyon szeretnénk szélsebesen túljutni rajta. Pedig ennek az évszaknak különleges varázsa van az ünnepi fények, a havas tájak és a zsúfoltság hiányának jóvoltából, így akár élvezhetnénk is! Mit szólnátok, ha kihoznánk belőle a maximumot, és néznénk néhány tippet a téli turizmushoz? Hiszen ez egy tuti lehetőség az energia megújítására, amire sokunknak szüksége van. Szóval szakadj ki a napi rutinból, és irány egy antagonisztikus nyaralás kivételes és egyedülálló alternatívája, amivel élvezni fogod a telet!

Egyedülálló tájak fedezhetők fel a téli turizmusnak köszönhetően

Először is vannak olyan desztinációk, amelyek télen egyediek és különlegesek. A hó általában varázslatos szépséggel ruházza fel az erdőket és a hegyeket, különösen a városokban élők számára, akiknek szinte sosincs alkalma kiélvezni a zimankó előnyeit. Kápráztasd el magad egy Galyatetőre történő kiruccanással! Tudtad, hogy ez Magyarország legmagasabban fekvő települése? A Felső-Mátra hegyrendszere rendkívüli élményeket tartogat mindenkinek, aki fittyet mer hányni a tél dermesztő mivoltára, és a megfelelő túrabakancs védelmében veszi a bátorságot, hogy nekivágjon egy jeges kalandnak. Érdemes, mert a téli Magyarország felülmúlhatatlan élményeket tartogat! A Bükk jégfüggönyökké alakuló vízesései is nagyon látványosak, és a Lillafüred környéki barlangok télen is látogathatók. Akár egy kicsit magadba fordulnál, akár a téli sportimádatodnak hódolnál, ezeken a helyeken minden további nélkül bármelyiket megteheted!

Spirituális cool-túrára vágysz?

Akkor számodra is van egy ajánlatunk! A Dunakanyar és a Visegrádi-hegység gigászi kövei Dobogókő felől egyszerűen és könnyen megközelíthetőek, kiváló célpontjai lehetnek egy téli kirándulásnak is. Hogy értsd, hogy miért hoztuk fel a szellemi síkot: Dobogókőn található a Föld szívcsakrája, vagyis itt keresztezik egymást a Föld erővonalai. A hiedelem szerint, ha egy sziklára szorítod a füled, és nagyon koncentrálsz, a Föld szívverését is meghallhatod. Érdemes kipróbálni, nem gondolod?

Megosztás