Hírek

Új raktárépülettel bővült a piliscsévi Point Marketing Kft.

A piliscsévi Point Marketing Kft. pályázat keretében mintegy 113 millió forintot nyert el a logisztikai kihívásokat segítő fejlesztések támogatására. Az új raktárépületben mintegy ezer raklap áru tárolására és mozgatására alkalmas félautomata raklapmozgató rendszert telepítettek.

A december 9-én, pénteken megtartott átadó ünnepségen Manhertz Zoltán, a Point Marketing Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a GINOP_PLUSZ-1.2.1.-21-2021-03229 sz. pályázat keretében 112.195.279 Ft-ot nyert el a modern üzleti és logisztikai kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatására. A projekt keretében a meglévő raktárkapacitásukat bővítették olyan módon, hogy a felépült új épületben helyet kapott egy 1.008 raklap áru tárolására és a szállítások kiszolgálására alkalmas modern félautomata, „schuttle” rendszerű tároló állványrendszer, melyet raklapmozgató gépek (három különböző funkciójú targonca) szolgálnak ki. A projekt során beszerzett eszközök az új, illetve a meglévő raktárcsarnokban kerültek elhelyezésre. Kiemelte, hogy a projekt megvalósulásával a vevői kiszolgálás javulását várják: pontosabb, időben történő kiszállítás, átmeneti készlethiány elkerülése, rövidebb idő alatt történő be-, és kitárolás. Hozzátette, hogy a mutatók javulása esetén remélhetőleg növekedni fog a vevői elégedettség, elkerülhetők a késésekből és átmeneti készlethiányból fakadó kötbérfizetések. Mindemellett a projekt megvalósulása lehetővé teszi, hogy a cég egy modern technológiai eljárással dolgozzon, így még jobb minőségű szolgáltatást nyújtsanak a megrendelőik felé. Céljuk a működési hatékonyság növelése, nagyobb piaci részesedés, vevőkörük növelése, valamint nagyobb árbevétel realizálása. Végezetül elmondta azt is, hogy a projekt megvalósulása során igénybe vették a vállalkozásukra releváns képzési, személyiségi és készségfejlesztő programok kialakítására és képzési terv készítésére vonatkozó szolgáltatást, illetve munkavállalóik részére a nyelvi képzést is.

„Hónapokkal ezelőtt, mikor a projekt megnyitóján jelen voltunk, akkor még csak elképzelni tudtuk azt, hogy vajon mi is lesz itt. Azonban most itt állunk és látjuk, hogy megvalósult egy csodálatos épület, amiben munka fog folyni. És ez miért is fontos nekünk? Hiszen mint tudjuk, hogy milyen gazdasági helyzet van a világban, és milyen gazdasági helyzet jöhet még, az egyik legfontosabb azt gondolom a munkaerőpiac megtartása és esetleges bővítése. Ez a jövőt nézve mindenképpen pozitív dolog. Mindemellett még a térség országgyűlési képviselőjeként elmondhatom, hogy a legfontosabb dolog az, hogy egy kistelepülésen valósult meg a projekt, így a kistelepülésnek bevétele származik, ezáltal tovább tud fejlődni.” – mutatott rá a beruházás pozitív értékére Erős Gábor, a térség országgyűlési képviselője.

Erős Gábor után Kosztkáné Rokolya Bernadett, Piliscsév polgármestere az alábbi szavakkal köszönte meg a vállalkozásnak a beruházást: „Egy kistelepülés életében nagyon fontos, hogy bővülés jelentkezzen az ipari parkunkban, hiszen az iparűzési adó bevétele az nagyban függ, hogy egy település, egy olyan kis község, mint Piliscsév hogyan tud fejlődni. Én azt gondolom, hogy ez a vállalkozás nagyban hozzájárult településünk fejlődéséhez.”

A Régió TV Esztergom felvétele: