Hírek

Rendezvénypark épülhet a sárisápi faluközpontban

A megyei önkormányzat segítségével a sárisápiak régi álma válhat valóra, hiszen mintegy 130 millió forint támogatásból rendezvénypark, míg 62 millió forintból a csapadékvíz-elvezetés fejlesztés valósulhat meg.

A napokban írtuk, hogy mintegy 7,2 milliárd Ft-os fejlesztésre nyílik lehetőség a megye 43 településén a megyei önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszban született új Irányító Hatósági döntések nyomán.

A TOP Plusz Program keretében pozitív elbírálást kapott két sárisápi pályázat is. Közterület kialakításra és szabadtéri színpad építésére 129 999 998 Ft-ot, míg csapadékvíz elvezetésre 62 520 546 Ft-ot nyert Sárisáp Község Önkormányzata.

Az előbbi projekt támogatásával a polgármesteri hivatal és a közösségi tér közötti területen – volt Dénes-ház területén – rendezvénypark épülhet fedett szabadtéri színpaddal, játszótérrel, zöldterületekkel, parkolóval.

A csapadékvízelvezetési projekt által teljessé válik a Malom utcai vízelvezető árok rekonstrukciója és a Janza-patakba történő csatlakozása.

Fotók, forrás: Sárisáp.hu Facebook oldal