Dorog

Letartóztatásban maradhat a dorogi rablópáros

Meghosszabbíthatják az előzetes letartóztatását annak a két férfinak, akik egy dorogi üzletből alkoholt loptak, egy embert kiraboltak, valamint az utcán rongáltak.

Az indítvány szerint az egyik férfi 2022. március 28-án délután a tokodaltárói utcában parkoló személygépkocsi első szélvédőjét egy téglával betörte, ezzel 66.294 Ft kárt okozott. A férfi erőszakos cselekménye kihívóan közösségellenes volt, és alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen.

Az indítvány szerint a két férfi 2022. április 3-án az esti órákban Dorogon, az utcán együtt voltak, majd egyikük egy üzletből szeszesitalt, élelmiszert és energiaitalt tulajdonított el 15.235 Ft értékben. Ezt követően az elkövetők a szeszesitalból fogyasztottak, majd a gyalogos vasúti átjáróban összetalálkoztak sértettel.  A két elkövető emelt hangon cigarettát kért sértettől, majd egyikük pénzt követelt tőle. A sértett közölte, sem cigarettája, sem pénze nincs. Ezután a másik elkövető egy határozott mozdulattal megpróbálta levenni róla a sértett sapkáját, de sértett azt megfogta. Ezután a két elkövető közös erővel próbálta meg kitépni a sértett kezéből a sapkát, az egyik férfi megragadta a sértett nyakát és ököllel az arcán megütötte a sértettet. Ennek hatására a sértett férfi az 500 Ft értékű sapkát elengedte, amellyel az elkövetők a helyszínről elszaladtak. A dorogi rendőrök a sapkát lefoglalták.

A letartóztatás elrendelését követően a nyomozó hatóság további bűnügyeket egyesített a nyomozáshoz. Ezek egyike szerint az egyik férfi 2022. március 19-én a reggeli órákban az Esztergom, Kis-Duna sétányon a neki kölcsönadott, és így rábízott 155.000 Ft értékű elektromos rollert nem adta vissza sértettnek, hanem azt jogtalanul eltulajdonította, és megvételre kínálta másnak.

A bíróság a két férfi letartóztatását 2022. április 6-án rendelte el, majd legutóbb 2022. december 6-ig hosszabbította meg. Az ügyészség az újabb indítványában a letartóztatás 2023. február 6-ig történő meghosszabbítását kezdeményezte. Az indítvány tárgyában az Esztergomi Járásbíróság ülést fog tartani, azon az elkövetőket meghallgatja, azt követően hozza meg végzését.

Borítókép: police.hu
Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség