Esztergom

Hamisan vádolta meg a férjét

Felfüggesztett szabadságvesztést szabhatnak ki a nővel szemben, aki azzal vádolta meg a férjét, hogy bántalmazta. Kiderült a nő azért tett feljelentést az Esztergomi Rendőrkapitányságon, mert a férje el akarta hagyni őt.

A nő 2022. január 27-én egy Esztergomhoz közeli településen volt a hozzátartozóinál, majd az Esztergomi Rendőrkapitányságon feljelentést tett a férje ellen. A feljelentésben a nő valótlanul állította, hogy a férje 2022. január 25-én a komáromi otthonukban két alkalommal pofon ütötte, majd három alkalommal ököllel úgy megütötte, hogy ezzel neki sérüléseket okozott.

Ezzel szemben a nő sérülései a feljelentés megtételét megelőzően, azon a napon favágás közben felpattanó fadarabtól keletkeztek.

A feljelentés alapján, másnap a Komáromi Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt nyomozást rendelt el, majd a férjet 2022. április 13-án gyanúsítottként hallgatta ki.

A nyomozás során a nő beismerte, hogy férjét valótlansággal vádolta feljelentésében, ezért a rendőrség az eljárást megszüntette. A férjjel szemben indult büntetőeljárás megszüntetését követően a nővel szemben indult eljárás hamis vád bűntette miatt.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a büntetlen nővel szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség