Hírek

Rendszeresen bántalmazta élettársát

Pénzbüntetést szabhatnak ki azzal a férfival szemben, aki becsületsértő módon rendszeresen szidalmazta és bántalmazta élettársát Süttőn.

A vádirat szerint a férfi és a nő Süttőn éltek élettársi kapcsolatban, amely 2020. augusztusára végérvényesen megromlott. A férfi ekkortól már rendszeresen, becsületsértő módon szidalmazta a nőt. Az ittas férfi 2020. tavaszán az ingatlan konyhájában szóváltás közben hasba rúgta élettársát, akinek emiatt zúzódása keletkezett. A férfi 2020. októberében egy veszekedés közben az ingatlanon a teraszajtóban állva ököllel megütötte a nő mellkasát. A sértettnek az ütéstől zúzódása keletkezett.

Az ittas elkövető 2020. október 15-én az ingatlan konyhájában tenyérrel tarkón ütötte a sértettet, majd ezt követően órákon keresztül szidalmazta és veszekedett a nővel, akihez gyümölcsöket dobált. A férfi 2020. november 18-án egy vita során a közös otthonuk fürdőszobájának bejáratánál tenyérrel megütötte a sértett jobb felkarját.

A kapcsolati erőszak bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a büntetlen férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség