Dorog

Ajkán veszített a Dorog, ketten távoztak a csapatból

November 27-én, vasárnap a labdarúgó NB II 18. fordulójában a forduló előtt 11. helyen tanyázó Ajka a sereghajtó Dorogot fogadta, immár Lakatos Csaba és Oldal Tibor nélkül.

A Dorogi FC közös megállapodással szerződést bontott Lakatos Csabával, és Oldal Tiborral, így mind két játékos távozik csapatunktól – közölte a klub a hivatalos honlapján a mérkőzés előtti napon. A 27 éves támadó, Oldal Tibor Kazincbarcikáról érkezett Dorogra 2021. nyarán, az itt töltött másfél szezonban 32-szer lépett pályára és 2 gólt szerzett. Lakatos Csaba az aktuális szezon elején csatlakozott a kerethez a Szolnoktól. Az NB2-es mérkőzéskeretnek 11 alkalommal volt a tagja, 5-ször pedig a kezdőcsapat tagjaként számított rá a szakmai stáb.

Tizenhatodik alkalommal csapott össze egymással az Ajka és a Dorog. A két csapat egymás elleni mérlege kiegyenlített volt, hiszen öt-öt győzelem mellett, öt alkalommal döntetlen született. A Dorog ellen szólt azonban az, hogy legutóbb 1993-ban tudott győzelmet aratni riválisa ellen – írta a Nemzeti Sport.

Az Ajka kezdte jobban a találkozót, a negyedik percben Sejben lövését követően a kapufán csattant a labda. Sokáig a mezőnyben zajlott a játék, a 28. percben Szalai lövése veszélyeztette az ajkai kaput. A 40. percben aztán hibázott a dorogi védelem, Lustyik szabálytalansága nyomán büntetőhöz jutottak a hazaiak. Gaál azonban nagyon gyenge ítéletvégrehajtónak bizonyult, Borsos könnyedén fogta a középre tartó labdát. A második félidőben is az Ajka birtokolta többet a labdát, de igazi helyzet egyik csapat előtt sem adódott. A hajrában felpörögtek az események, a 86. percben Kovács Nikolasz találatával vezetést szerzett az Ajka, majd rögtön a középkezdésből majdnem egyenlítettek is a vendégek, de Szerencsi a kapu mellé ollózta a labdát. A 89. percben még egy Szalai-lövés miatt izgulhattak a hazaiak, ám a labda ekkor is elkerülte a kaput. Az Ajka Jeney Gyula irányításával négy mérkőzésen kilenc pontot szerzett, a Dorog vereségével továbbra is sereghajtó a tabellán. 1–0

LABDARÚGÓ NB II – 18. FORDULÓ
FC AJKA–DOROGI FC 1–0 (0–0)
Ajka, 1000
néző. Vezette: Ducsai József (Garai Péter, Varga Gábor)
AJKA: Horváth D. – Kovács N., Jagodics B., Kenderes Z., Csemer (Présinger, 77.) – Csizmadia Z., Tajthy (Tóth G., 65.) – Doncsecz (Berzsenyi, 65.), Sejben (Molnár M., 90+2.), Gaál B. (Dragóner F., 65.) – Zsolnai R. Megbízott edző: Jeney Gyula
DOROG: Borsos – Barna G. (Gyurácz, a szünetben), Keresztes K., Kovács O., Papp M. – Szedlár (Magyari, 79.), Lustyik (Albert Á., a szünetben), Sztojka D., Kárász – Szalai J., Vígh Á. (Szerencsi, a szünetben). Vezetőedző: Marián Sluka
Gólszerző: Kovács N. (86.)
MESTERMÉRLEG
Jeney Gyula
: – Végig jobbak voltunk, örülni kell a győzelemnek, annak tükrében főleg, hogy nincs olyan tétel az NB II-ben, hogy a sereghajtót négy-öt góllal meg kell verni.
Marián Sluka: – Az első félidőben csak a kapusunk bravúrjainak köszönhetően nem kerültünk hátrányba. Ugyanakkor az is igaz, hogy sajnos elkerülhető góllal kaptunk ki.

Forrás: nemzetisport.hu / dorogifc.hu
Borítókép: Penovác Károly / Veszprémi Napló / Nemzeti Sport

Megosztás