Esztergom

Hamis bankjegyekkel fizettek

Szabadságvesztést szabhatnak ki azzal a három férfival szemben, akik 2021 júniusában és júliusában több esztergomi és pomázi boltban hamis bankjeggyel fizettek.

A vádirati tényállás lényege szerint a három férfi 2021 júniusában és júliusában több esztergomi, illetve pomázi, jellemzően élelmiszer-, és dohány boltban, 20.000 Ft-os hamis bankjeggyel fizettet. A vádlottak módszere általában az volt, hogy egyikük egy gépjárművel szállította a bűncselekmények helyszínére társait és ott várt, míg ők a hamis pénzzel vásárolnak. A férfiak a legtöbb esetben sikerrel jártak, azonban volt olyan eset is, amikor a bolt eladója észrevette, hogy a vádlottak által átadott bankjegy hamis.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség folytatólagosan elkövetett pénzhamisítás bűntette miatt folyamatban lévő ügyben nyújtott be vádiratot a három férfival szemben a Tatabányai Törvényszékre és a vádiratban indítványt tett arra, hogy a törvényszék végrehajtandó szabadságvesztést, valamint közügyektől eltiltást szabjon ki velük szemben.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség
Borítókép: illusztráció (Koszticsák Szilárd / MTI)