Esztergom

Megyei díjakat adtak át Esztergomban

A megyei közgyűlés által alapított díjakat adták át november 18-án, pénteken délután az esztergomi Szent Adalbert Központban. Az elismeréseket minden évben azok kapják, akik a megye életében munkásságukkal, életművükkel maradandó értéket teremtenek. Ezúttal 24 különböző díjat vehettek át az arra érdemesek – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat.

– A megyei közgyűlés által alapított díjak, elismerések átadása minden évben a legfontosabb, legkiemelkedőbb esemény a megyei önkormányzat életében. A mai alkalmat az teszi még jelentősebbé, hogy egyszerre adjuk át mind a 24 kitüntetést. 24 olyan emberrel, vállalatvezetővel, életpályával találkozhatunk ma itt Esztergomban, akik az elmúlt évek, nehéz körülményei között is megállták a helyüket. Energiájukat összpontosítva, a gondokat, sokszor önmagukat is legyőzve tették a dolgukat. Ők azok, akik elsősorban a probléma megoldását tekintik elsődleges feladatuknak, hogy azt legyőzzék és megfelelő választ adjanak a felmerülő kérdésekre – többek között ezekkel a szavakkal üdvözölte beszédében Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke az ünnepélyes díjátadó közgyűlésre érkezetteket.

A rendezvényt Hernádi Ádám, Esztergom polgármestere nyitotta meg, utána pedig Mayer Gábor területfejlesztésért felelős államtitkár a TOP Plusz program aktualitásairól tartott előadást.

A jelenlévőket köszöntötte és részt vett a díjak átadásában Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, az Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos, Bencsik János országgyűlési képviselő, a magyar állam energia-ellátásának biztonságával megbízott miniszterelnöki megbízott, Erős Gábor országgyűlési képviselő és Dr. Kancz Csaba főispán.

„Komárom-Esztergom Megyéért” kitüntető díjat vehetett át Farkas Gábor r. dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány, dr. Szakál Ignác Imre, orvos és Polgár József, a Szentgyörgymezői Olvasókör vezetője.

Komárom-Esztergom Megyéért Szakmai Díjat kapott Bondor Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Közép-dunántúli Régiójának és Tatai Csoportjának a vezetője, Számadó Emese, régész, a Komáromi Klapka György Múzeum igazgatója és az Esztergomi Montágh Imre intézmény.

A Vályi István díjat ezúttal Danó Ibolya érdemelte ki, aki több évtizede foglalkozik hátrányos helyzetű emberekkel.

A megyei közgyűlés kitüntető címeit 2022-ben heten nyerték el.

Komárom-Esztergom Megye Mentődolgozója: Végh Gábor, tatai mentőgépkocsi-vezető.

Komárom-Esztergom Megye Polgárőre: Bodrogai Sándor, az Esztergom Város Polgárőr Egyesület tagja, korábbi elnöke.

Komárom-Esztergom Megye Rendőre: Milus Gábor r. ezredes, Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság, Rendészeti Igazgatóság, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes.

Komárom-Esztergom Megye Tűzoltója: Szinger Gergely címzetes tűzoltó törzsőrmester, Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Tatabányai Katasztrófavédelmi Kirendeltség, Tatabányai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság.

Komárom-Esztergom Megye Vám- és Pénzügyőre: Szíjjné Szám Katalin, pénzügyőr őrnagy, Nemzeti Adó- és Vámhivatal Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatósága.

Komárom-Esztergom Megye Sportjáért díj: Lévai Zoltán, vezetőedző, illetve nemzeti válogatott birkózóedző.

Komárom-Esztergom Megyei Fogyatékkal Élők Sportjáért díj: Rakó Levente, a Vakok és Gyengénlátók Komárom-Esztergom Megyei Egyesülete Csörgőlabda Szakosztályának alapító tagja.

A 2021-es évre vonatkozó megyei gazdasági díjakat kilenc kategóriában ítélték oda, illetve egy különdíjat is kiadtak.

Komárom-Esztergom Megye kézművese: Pallos Jánosné, aranykoszorús fodrászmester.

Komárom-Esztergom Megye agrárvállalkozása: Vörös Géza családi vállalkozása, a Vörös Tészta Manufaktúra Kft.

Komárom-Esztergom Megye egyéni vállalkozója: a közúti áruszállítással foglalkozó Szíjj Levente Csaba.

Komárom-Esztergom Megye kisvállalkozása: a nemzetközi árufuvarozással, raktározással foglalkozó BGS Trans-Imex Kft. A díjat Bognár Gábor vette át.

Komárom-Esztergom Megye középvállalkozása: a nyomdai tevékenységgel foglalkozó Spori Print Vincze Kft. A díjat Viznerné Vincze Ingrid vette át.

Komárom-Esztergom Megye nagyvállalkozása: az autóipari műanyagtermékeket gyártó Kayser Automotive Hungária Gyártó és Kereskedelmi Kft. A díjat Keszi Judit vette át.

Komárom-Esztergom Megye szakképzője: a Hargita Oktatási és Szolgáltató Kft. A díjat Kopacz Zsuzsanna vette át.

Komárom-Esztergom Megye Gazdaságáért Életműdíj: Kovács Vilmosné, a Styl Szolgáltató és Kereskedelmi Zrt. elnök-vezérigazgatója 2018-ig.

Komárom-Esztergom Megye Stratégiailag Kiemelkedő Fontosságú Nagyvállalata: a kőolaj-feldolgozó MOL-LUB Kenőanyag Gyártó Forgalmazó és Szolgáltató Kft. A díjat Vida Szabolcs vette át.

A szakmai zsűri egyöntetű véleménye alapján gazdasági különdíjat érdemelt ki a közúti jármű és járműmotor alkatrészek gyártásával foglalkozó oroszlányi telephelyű BorgWarner Hungary Kft. A díjat Eichhardt Imre vette át.

Fotók, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat