Hírek

Megújulhat a leányvári óvoda

Leányvár Község Önkormányzata a Cseresznyefa Óvoda felújítására és bővítésére nyert támogatást a TOP_Plusz-3.3.1-21 kódszámú „Gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztése” című felhíváson.

A megítélt támogatásból az önkormányzat a felmerült legfontosabb műszaki problémákat, hiányosságokat kívánja megoldani. A 160 millió forint európai uniós támogatás segítségével az óvoda épületének felújítása, bővítése történik meg a tetőhéjazat cseréjével együtt. Mindemellett tornaszobát, öltözőt, vizesblokkot is építenek, valamint irodát alakítanak ki. A megújuló energia hasznosítása érdekében napelemes rendszert építenek ki, továbbá a projektarányos akadálymentesítést is elvégzik. A támogatásból a felújítási munkák mellett fejlesztőeszközöket is beszereznek. A beruházás várhatóan 2023. első felében kezdődik el, és előre láthatóan 2024. végére befejeződik. A projekt fizikai befejezésének határideje 2025.03.28.

A fejlesztés eredményeként minden leányvári kisgyermek színvonalas óvodai ellátásban részesülhet a településen belül, a nevelési környezet modernebbé, élhetőbbé válik a gyermekek fejlődéséhez és fejlesztéséhez szükséges egészséges és biztonságos környezetben.

Borítókép, forrás: leanyvar.hu

Megosztás