Hírek

A Manchester United több mint száz éves sporttörténetre tekint vissza

A Manchester United Anglia egyik leghíresebb és legnépszerűbb focicsapata. Sikert sikerre halmozó klub, hiszen húszszoros angol bajnok, tizenkétszeres kupagyőztes, de nyert már Európai szuperkupát és Európa ligát is. A portugálok egykori gyöngye, Cristiano Ronaldo jelenleg szintén a csapat játékosai között van, bár az utóbbi időben kevesebbet tud hozzátenni a sikerekhez, gyakrabban mellőzve van.

A klub több mint száz éves történetre tekinthet vissza, melyben példátlan sikerek és olyan meghatározó alakok szerepelnek, mint például Sir Alexander Chapman Ferguson. Mivel általában hozzák a formájukat, akár fogadhatunk is rájuk az online sportfogadás oldalak egyikén.

Stadionjuk Az álmok színháza becenévre hallgat

Az is bizonyítja, hogy a Manchester United egy komoly történetre és hagyományokra visszatekintő csapat, hogy otthonukat 1910 óta az Old Trafford stadion szolgáltatja. Anglia második stadionjának beceneve Az álmok színháza, amelyet Sir Bobby Charlton talált ki. Mindössze egy év alatt épült fel, s megérdemelten lett Anglia legkedveltebb labdarúgóklubjának székhelye. Az eddigi legtöbb nézőt 2007-ben fogadhatta, akkor 76098-an voltak kíváncsiak a játékosok megmérettetésére.

Angol bajnokság igen erős

Nem könnyű érvényesülni egy nemzeti bajnokságban, ha az ember fia Angliában próbálkozik ezzel a feladattal. Mivel az angol bajnokság lehet, hogy még a Bajnokok ligájánál is erősebb mezőnyt vonultat fel, jó eredményt elérni valóban sokat jelent és kimerítő küzdelemnek lehet köszönhető.

Egy kiemelkedő korszak, a Ferguson-éra

Nem véletlenül köthető Sir Alexander Chapman Ferguson neve szorosan a Manchester United csapatához, hiszen ő volt az az edző, aki 27 éven át irányította azt, s ezzel ő volt az, aki legtovább marad hivatalban a klub színeiben. A közel három évtizedes munkája során 38 trófeát nyert. Kinevezése után az első évek az építkezésről szóltak, majd lassan elérte a jól megérdemelt siker. 1993-ban hódították el a bajnoki címet, Fergusont pedig a Szezon menedzsere címmel díjazták. Innen aztán nem volt megállás, megérkeztek a még nagyobb sikerek, bár természetesen néha a veszteségek is. Meglátta a fantáziát Cristiano Ronaldo játékában, aki viszont 2009-ben átigazolt a Real Madridhoz. Talán abban a szezonban elmaradtak a nagy sztárok, de Ferguson megszerezte példának okáért a mexikói Javier Hernándezt, azaz Chicharitot, aki nem akárhogyan hálálta meg a bizalmat és mutatkozott be első tétmeccsén, hiszen nem csak gólt rúgott, hanem sikerült azt igen emlékezetesen előadnia, ugyanis fejbe rúgta saját magát esés közben. Ferguson irányítása alatt 13-szor nyerte el a Manchester United a bajnoki címet, így nem véletlen, hogy szobra a stadion előtt áll. 2013-ban vonult vissza, de a klub mellett maradt mint vezetőségi tag és nagykövet. Fergusont nyilvánvalóan igen nehéz volt pótolni, ezt bizonyítja az a tény is, hogy távozása után jóval sűrűbben váltottak edzőt.

Rengeteg szakember dolgozik a háttérben, hogy minden jól alakuljon

A focicsapat gyakran egyet jelent a játékosokkal. Ők állnak a középpontban, valóban ők tehetik a mérkőzéseken a legtöbbet azért, hogy egy csapat sikeresnek bizonyulhasson és további babérokra törhessen. Őket tisztelik a gyerekek példaképükként és nekik szurkolnak közvetlenül a rajongók. Ugyanakkor nem szabad elfelejtkezni a háttérben szorgoskodó szakemberek munkájáról sem. A menedzser mellett érdemes megemlíteni a másodedzőket, a kapusedzőket, a csatáredzőt, s bizony a regenerálódásban segítő munkatársakat.

Megosztás