Hírek

Falunapon rúgta fejbe, mert nem állt szóba vele

Börtönbüntetést szabhatnak ki azzal a többszörösen büntetett, visszaeső férfival szemben, aki tavaly augusztusban egy Esztergom környéki településén megrendezett falunapon azért rúgott fejbe egy embert, mert nem állt szóba vele. A sértett életveszélyes koponyasérülést szenvedett.

A kötekedő, erőszakos jellemű vádlott 2021 augusztusában éjjel az Esztergomi Járás egyik településén megtartott falunapon, odament az ittas állapotban lévő, sörpadon ülő sértetthez, akihez beszélni kezdett. A sértett azonban a vádlottról nem akart tudomást venni. A vádlott emiatt a sértettet egy alkalommal fejen ütötte, aki az ütéstől a földre esett. Miközben a sértett próbált felállni, a vádlott fejbe rúgta a sértettet, aki ettől visszaesett a földre, beverte a fejét és elvesztette az eszméletét. A sértett a bántalmazás következtében életveszélyes koponyasérülést szenvedett.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a férfival szemben a Tatabányai Törvényszékre és a vádiratban indítványt tett arra, hogy a törvényszék börtönbüntetést, valamint közügyektől eltiltást szabjon ki vele szemben.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség