Hírek

100 éves lett a kesztölci Irénke néni

Gál Andorné (Nagy Irén) 1922. november 9-én született Nagykőrösön, közel 30 éve él Kesztölcön – közölte születésnapja alkalmából a kesztölci önkormányzat a hivatalos honlapján.

A kesztolc.hu beszámolója szerint Irénke néni kedves, jókedvű, mesélős. Derűsen idézi fel gyermekkora eseményeit. Egészségi állapotára nem panaszkodik, csupán azt kifogásolja, hogy a látása lehetne jobb. Rendszeresen megnézi a híreket, tájékozódik a világ eseményeiről, elmondja a véleményét. A Polgármester Asszony kérdésére (Mi a hosszú élet titka?) rendkívül bölcsen összegezte saját példáján keresztül a választ. Irénke néni szerint, minden embernek van saját küldetése, amit végre kell hajtania élete során. Az övé a munka és a család. Nagyon sokat dolgozott élete során, legfontosabb számára a mai napig is a család. Küldetését teljesítette, ez volt a „karmája”, ezért él ilyen szeretetteljes családi légkörben. Azt tervezi, hogy a nyáron, a dédunokája esküvőjén táncoljon még a Kállai kettősre.

„Kedves Irénke néni! Az összes kesztölci lakos nevében kívánunk még sok ilyen humorral teli szép napot, jó egészséget! Hadd menjen az a Kállai kettős!” – jegyezték meg.

Borítókép, forrás: kesztolc.hu

Megosztás