Dorog

Nyert a Dorog a Tiszakécske ellen

A labdarúgó NB II 17. fordulójában a fordulót megelőzően sereghajtó Dorog a szintén alsóházi Tiszakécskét látta vendégül. A Dorog már a 20. percben kétgólos előnyben volt és hiába szépített a Kécske a félidő hajrájában, a hazaiak a második félidőben is betaláltak kétszer és magabiztos 4–2-es győzelmet arattak – írja a Nemzeti Sport.

Remekül kezdte a találkozót a sereghajtó Dorog. Marián Sluka együttese húsz perc elteltével már kétgólos előnyben volt, miután a Vasassal kötött kooperációs szerződés értelmében pályára lépő Sztojka Dominik és Szalai József is bevette a kécskei kaput. A szerzett gólok talán túlságosan is megnyugtatták a hazaiakat, és a kissé kényelmes dorogi tempót kihasználva a vendégek az első félidő hajrájában szépíteni tudtak Horváth Zoltán révén.

A második félidőben aztán újra sikerült felpörögnie a Dorognak. A precíz védekezéssel operáló hazaiak, sorozatban vezethették veszélyes kontráikat, melyből előbb a 60. percben Vígh Ádám, majd a 75. percben Szedlár Zoltán révén szereztek újabb gólokat. A hajrában egy hazai kiállítást követően Zamostny Balázs megszerezte a második kécskei gólt, azonban ez csak szépségtapasz volt a vendégeknek. A sokáig biztos kiesőnek elkönyvelt Dorog az elmúlt fordulókban mutatott játéka alapján talán még nem írható le teljesen.

LABDARÚGÓ NB II – 17. FORDULÓ
DOROGI FC–TISZAKÉCSKEI LC 4–2 (2–1)
Dorog
, Buzánszky Jenő Stadion, 300 néző. Vezette: Nazsa Tamás (Ring Kevin, Rózsa Dávid)
DOROG: Borsos – Barna G. (Szerencsi, 66.), Kárász, Lénárth, Gyurácz, Papp M. – Albert Á. (Lustyik, 82.) – Szalai J., Sztojka, Szedlár – Vígh Á. (Kapornai, 66.) Vezetőedző: Marián Sluka
TISZAKÉCSKE: Antal B. – Balázs B., Végső, Csáki R., Farkas N. (Farkas A., a szünetben) – Kiss N., Erdei C., Gyurján B. (Winkler A., a szünetben) – Zamostny – Balajti (Geiger N., 70.), Horváth Z. (Vachtler, a szünetben). Vezetőedző: Klausz László
Gólszerző: Sztojka (17.), Szalai J. (20.), Vígh Á. (60.), Szedlár (75.), ill. Horváth Z. (38.), Zamostny (86.)
Kiállítva: Lénárth (83.)
MESTERMÉRLEG
Marián Sluka: – Sokat vártunk erre a győzelemre, mivel az előző négy fordulóban az egyéni hibáinkat az ellenfél mindig megbüntette, és a helyzeteink ellenére mindig csak szimpatikus vesztesek voltunk. A mai a szív diadala volt, az első félidőben kimondottan jól játszottunk, a második félidőben pedig a precíz védekezésünknek köszönhetően tudtunk kontrákból újabb gólokat szerezni. Sajnálom az utolsó bekapott gólt, mert a Tiszakécske mai játékában nem volt benne, hogy két gólt szerezzenek.
Klausz László: – Nehéz szívvel tudom értékelni a találkozót, főleg az első húsz percben bekapott két gól miatt. Sajnos kiütközött a csapaton az, ami az elmúlt mérkőzéseken is tapasztalható volt, hogy mentális nincsenek rendben a fiúk. Az egy hét alatt lejátszott három mérkőzés rengeteget kivett a meghatározó játékosokból, ez ma meg is látszott rajtuk.

A mérkőzés részletei>>

Forrás: nemzetisport.hu