Dorog

Örök Mérlegen: Dorog – Tiszakécske

A szezon hajrájába lépett NB II-es labdarúgó bajnokságban a változatlanul eredménytelenül szereplő dorogi csapat a sokkal kedvezőbb pozíciót elfoglaló Tiszakécskét fogadja. A mérkőzés november 13-án, vasárnap 13 órakor kezdődik a Buzánszky Jenő stadionban.

Az eredmény továbbbra sem jelentkezik a dorogiak háza táján, noha a legutóbbi fordulóban mindent megpróbáltak a sokkal esélyesebb Soroksár otthonában. Ezúttal szerencséjük sem volt, a kapufa kétszer is a hazaiakat segítette, miközben sajnálatos kapushiba is hozzájárult az újabb vereséghez. A kécskei alakulat stabilabb és a hétközi fordulóból is jól jött ki, miután 2–1-re legyőzte a Szentlőrincet. A két gárda legutóbb idén február 27-én, ugyanacsak Dorogon találkozot. Akkor a vendégek voltak hozzánk hasonlóan reménytelen helyzetben a tabella végén állva, viszont rögtön az első percben büntetőhöz jutottak, amelyet volt játékosunk, Beliczky Gergely értékesített. Az első negyedórában a dorogiak is 11-eshez jutottak, ám elhibázták és maradt az egy gólos vendég siker.

Ez lesz a két csapat egymás elleni 6. tétmérkőzése

Az eddigi 5 meccsen 2 dorogi győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség; 8 : 5-ös gólaránnyal született.

Hazai mérleg: 3 mérkőzésből 1 győzelem, 2 vereség; 5 : 3-as gólaránnyal.

Ugyan az összmérleg egálban van, ezen felül gólarányban legalább a dorogiak állnak jobban, azonban mindez több hazai meccsen alakult ki. Amennyiben kupaszabályok érvényesülnének, úgy a vendégek lennének kedvezőbb helyzetben.

Dorogon érthetően szomorú és feszült a hangulat, azonban a csapatnak egy pillanatig sem szabad feladnia. A Soroksáron mutatott játékkal bármelyik csapat ellen lehetne keresni való, a sikerhez viszont elengedhetetlen az egyéni hibák csökkentése.

Szabó Gyula