Dorog

Örök Mérlegen: Soroksár – Dorog

Hétközi fordulóval folytatódik a másodosztályú bajnokság. Az utolsó helyet kibérlő dorogiak a fővárosba látogatnak a 7. helyen álló Soroksár otthonába. A mérkőzésre november 9-én, szerdán 13 órakor a Szamosi Mihály sporttelepen kerül sor.

Változatlanul eredménytelen a dorogi labdarúgó csapat, amely vasárnap hazai pályán a Siófok ellen vesztett 2 : 1 arányban, amellyel zsinórban a harmadik vereségét szenvedte el. A vendéglátók magabiztos 2–0-ás győzelmet arattak Szentlőrincen, s habár a legutóbbi hazai fellépésük során 6–2-re ki is kaptak az MTK ellen, feltétlen esélyesei a találkozónak. Főleg termékeny csatársoruknak köszönhetően minden meccsen bennük van a győzelem. A két gárda legutóbb idén március 20-án Dorogon mérkőzött meg egymással, ahol a mindvégig lépéselőnyben lévő sárga-feketék 3–2-re nyertek. Előbb Szerencsi Miklós, majd Nyíri Vince lévén kétszer tudott egyenlíteni a Dorog, viszont a vendégek a végén ismét bealáltak. Soroksáron legutóbb viszont nagy meglepetésre Hajdú Roland és Tomás Lénárth góljaival a dorogiak nyertek tavaly szeptember 29-én, mégpedig vesztett pozícióból fordítva, 2–1-re.

Ez lesz a két csapat 20. egymás elleni tétmérkőzése

Az eddigi 19 találkozón 8 dorogi győzelem, 2 döntetlen, 9 vereség; 25 : 26-os gólaránnyal született.

Idegenbeli mérleg: 10 meccsből 5 győzelem, 1 döntetlen, 4 vereség; 16 : 12-es gólaránnyal.

2016 óta foyamatosan ellenfelek, immár hetedik évadban. Az elmúlt 6 év során 11 alkalommal találkoztak bajnokin, ahol 4 győzelem, 2 döntetlen, 5 vereség született, 15 : 16-os gólaránnyal.

A legutóbbi egymás elleni találkozón hiába egyenlítettek kétszer is a dorogiak hazai pályán, a fővárosiak a hajrá perceiben szerzett újabb találatára már nem tudtak válaszolni (forrás: Nemzeti Sport online).

A piros-feketék legutóbb nem csak kikaptak, de mutatott játékuk is elmaradt az előző fordulókhoz képest. Összességében egy igen színvonaltalan produkciót követően maradtak pont nélkül. A Sori minden csapatrészében erősebb, ezen felül harcos, támadó futballt játszik. A dorogiak már 3 ponttal leszakadtak az osztályozós helytől, a biztos bentmaradást jelentő 15. helyezettel szemben pedig már 7 pont a hátrányuk. Nagy bravúrra lenne szükség akár egyetlen pont megszerzéséhez is.

Szabó Gyula