Hírek

Hajsza Esztergomban: embercsempészt és migránsokat üldöztek a rendőrök

Az embercsempész a rendőri jelzés ellenére nem állt meg a gépjárművel, tovább hajtott, balesetet okozott, majd elszaladt a helyszínről. A gépjárműben utazó 9 migránst a rendőrök előállították.

Racsné Galambos Gréta rendőr őrnagy, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy november 6-án, vasárnap hajnali 2 óra 34 perckor érkezett a bejelentés, miszerint a járőrök egy Porsche Cayenne típusú személyautót akartak megállítani Esztergomban, a Nagy Duna sétányon, azonban a rendőri jelzésére a sofőr nem állt meg. A rendőrök a gépjármű után eredtek. A 9 fő migránst szállító embercsempész a 117-es és a 11-es út kereszteződésénél a gépjárművel lesodródott az úttestről, átszakította a szalagkorlátot és felborult. Az embercsempész elszaladt a helyszínről. A rendőrök a migránsokat előállították a kapitányságon, majd elszállították őket a biztonsági határzárhoz.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a helyszínre riasztott esztergomi hivatásos tűzoltók egy sérült utas mozgatásában nyújtottak segítséget a mentőszolgálat munkatársainak, azonban mint kiderült, ő már a baleset előtt megsérült. Az egységek a műszaki mentés során az árokból csörlő segítségével az útra vontatták a megrongálódott személygépkocsit.