Hírek

Dohányboltban ütötte meg a volt élettársát

Felfüggesztett szabadságvesztést szabhatnak ki azzal a férfival szemben, aki előzetes szóváltást követően felkereste volt élettársát egy Esztergomhoz közeli dohányboltban, ahol a nő dolgozott, majd ököllel arcon ütötte.

A vádirat szerint a férfi és a nő élettársi kapcsolata megszakadt, személyes viszonyuk megromlott.  A férfi és a nő 2022. június 1-jén telefonon vitáztak egymással, a nő sértő kijelentést tett. Ezt követően mintegy fél óra elteltével, 14 óra 48 perckor a férfi feldühödött állapotban megjelent az Esztergomhoz közeli dohányboltban, ahol a sértett dolgozott. Az elkövető a pult mögött álló nőhöz lépett és ököllel megütötte az arcfelét. A sértettnek 8 napon belül gyógyuló horzsolása, zúzódása keletkezett, a cselekmény alkalmas volt ennél súlyosabb sérülés okozására.

A súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a büntetlen férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki.

A cselekményről készült kamerafelvétel ide kattintva tekinthető meg!

Borítókép, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség