Kék hírek

Ítélet született a bajóti emberölés ügyében

Nem jogerősen 18 év fegyházbüntetésre ítélték azt a nőt, aki egy bajóti pincében baltával verte szét az élettársa koponyáját, majd a férfi holttestét felgyújtotta.

A megállapított tényállás szerint a vádlott nő és a sértett egy bajóti ingatlan felett található pincében éltek, közöttük rendszeres volt az időnként tettlegességig fajuló veszekedés, melynek kiváltó oka legtöbbször a nő italozó, alkoholista életmódja volt. A vádlott ittas állapotban gyakran agresszíven viselkedett a sértettel, kiabált vele, fenyegette és lökdöste őt.

A vádlott 2022. január 1-jén 20 óra körül ittasan ment haza, majd veszekedni kezdett a sértettel, melynek hevében a sértett 3-4 ízben pofon ütötte a vádlottat, amitől ő sérülést nem szenvedett, azonban haragra gerjedt a sértett iránt. Emiatt nagy erővel a mellkasánál meglökte a sértettet, aki elveszítette az egyensúlyát és fejjel hátrafelé a mögötte lévő vaskályhának esett, majd vérző fejjel a földön maradt. A vádlott odalépett a földről felkelni igyekvő sértetthez, és dühében ököllel, több alkalommal, nagy erővel megütötte a sértett fejét, majd magához vette a közelben lévő baltát, a feje fölé emelte, és azzal nagy erővel, legkevesebb hét alkalommal lesújtott a sértett koponyájára, valamint több alkalommal megütötte vele a felsőtestét. A nő ezt követően egy kabáttal letakarta a sértettet, majd felgyújtotta az ekkor már élettelen férfi testét, és elhagyta a helyszínt.

A különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt indult ügy előkészítő ülésén ítélet született, mivel a vádlott beismerte a bűncselekmény elkövetését és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványa alapján a Tatabányai Törvényszék a nőt 18 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint megállapította, hogy a vádlott nem bocsátható feltételes szabadságra. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, azonban az nem jogerős, mivel a vádlott és a védője enyhítésért jelentett be fellebbezést.

Felvétel a nő letartóztatásáról:

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék