Hírek

Bemutatkozik az Ister-Granum EGTC védjegye

A helyi termelők és helyi termékek piaci pozíciójának erősítése érdekében védjegy rendszert vezetnek be az Ister–Granum Eurorégió területén. A térségi termelők, terméket előállítók és szolgáltatók védjegy-használati jogot és ehhez járó címkét kaphatnak a termékeikre – írja az iranyesztergom.hu

A régiós jellegű, „Ister-Granum” védjegyet azok használhatják, akik a régiós minősítési rendszer előírásainak megfelelnek, és a minősítés alapdokumentumai alapján az Ister-Granum EGTC Szenátusa a használati jogot számukra biztosítja.

A védjegy az Ister-Granum Eurorégió több mint 100, részben magyarországi, részben szlovákiai településének esszenciája, mely magában hordozza azt az értéket, melyet ez a térség őriz, és tovább kíván adni az utókornak. A bevezetésre kerülő védjegy garantálja a határon átnyúló régióban a helyi alapanyagokból előállított termékek magas színvonalát, erősíti a helyi- és térségi identitást, növeli a piaci versenyképességet és társadalmi felelősségérzetet, miközben a határ két oldalán élő termelők, szolgáltatók és fogyasztók kapcsolatát is elősegíti.

A projektnek köszönhetően védjegy minősítési rendszer, információs portál és mobil applikáció, vásárlói közösség jön létre, valamint marketing akciókat is szerveznek a helyi termelők és helyi termékek népszerűsítése érdekében. Ezzel a társulás új piacokra és értékesítési csatornákra való bejutással segíti a projektben résztvevőket. A rendszeren keresztül pedig biztosítható a helyi termékek magas minősége és népszerűsítése a fogyasztók körében.

A védjegyhez való csatlakozáshoz egy jelentkezési űrlapot kell kitölteni, melynek beérkezését után felveszik a kapcsolatot a kérelmezővel, továbbá teljes körű tájékoztatást nyújtanak neki. További részletek a csatlakozással kapcsolatban ide kattintva érhetők el!

Az „ÍZ-tár Granum” – az Ister-Granum helyi termék védjegyhez való csatlakozással kapcsolatban 2022. október 26-án két workshopot is szerveznek, amelyekenbemutatják a minősítési folyamat lépéseit, a csatlakozáshoz szükséges tudnivalókat, valamint a hálózat tagjaként igénybe vehető előnyöket is. Továbbá segítenek a jelentkezési lapok kitöltésében, valamint igény esetén tanácsadással is szolgálunk. Délelőtt 9 órai kezdettel Búcson, délután 14 órától pedig Kesztölcön lesz lehetőség a védjeggyel kapcsolatos információk személyes megismerésére.

Forrás: istergranum.eu / iranyesztergom.hu

Megosztás