Dorog

Priskin fejesével nyert az ETO Dorogon

A labdarúgó NB II 13. fordulójában megszakadt az ETO FC Győr öt mérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozata, Tímár Krisztián együttese Priskin Tamás góljával 1–0-s győzelmet aratott a kieső helyen álló Dorog otthonában – írja a Nemzeti Sport.

Ellentétes előjelekkel várhatta egymás elleni mérkőzését a Dorog és az ETO FC Győr. A házigazda dorogiaknak jót tett az edzőváltás, Marián Sluka győzelemmel mutatkozott be a kispadon, míg a győriek hiába búcsúztatták a kupában az NB I-es Kecskemétet, a bajnokságban öt forduló óta nem tudtak győzni.

A közelmúlt és az erőviszonyok alapján így is az ETO tűnt esélyesebbnek, amely jobban is kezdte a mérkőzést, ám a játékrész derekán átvették az irányítást a hazaiak, és sorra alakították ki a helyzeteket. Fadgyas Tamás előbb Sztojka Dominik szabadrúgását, majd Albert Ádám léc alá tartó lövését védte bravúrral – az első félidő gól nélkül zárult.

A fordulás után is a dorogiak birtokolták többet a labdát, ám egy szép támadás végén az ETO szerzett vezetést, a csereként beálló Priskin Tamás fejelt közelről a hosszú alsóba. A kapott gól megfogta a házigazdát, amely a folytatásban már nem tudta kapujuk elé szorítani a győrieket, igaz, így is egyenlíthetett volna, de Kárász Krisztián fejese a lécen csattant. Az ETO FC Győr 1–0-ra nyert, és ötmeccses nyeretlenségi sorozatot zárt le Dorogon.

LABDARÚGÓ NB II – 13. FORDULÓ
DOROGI FC–ETO FC GYŐR 0–1 (0–0)
Dorog, Buzánszky Jenő Stadion, 450 néző. Vezette: Bana Gergely (Kiss Balázs, Varga Gábor)
DOROG: Borsos V. – Kárász, Gyurácz, Keresztes, Papp Máté – Lénárth T., Sztojka – Magyari (Szedlár, 63.), Albert Á. (Lustyik, 80.), Barna G. (Oldal T., 63.) – Vígh Á. (Paudits, 65.). Vezetőedző: Marián Sluka
ETO: Fadgyas – Szujó, Papp Milán, Fodor F. – Kovács K. (Kiss Balázs, 82.), Toma, Kiss Bence (Kiss M., 90+3.), Benczenleitner – Kovács I. (Tuboly, 54.) – Vitális (Lacza, 54.), Borsos F. (Priskin, a szünetben). Vezetőedző: Tímár Krisztián
Gólszerző: Priskin (57.)
MESTERMÉRLEG
Marián Sluka:  Az első félidőben kimondottan jól futballoztunk, ekkor két-három nagyobb helyzetünk volt, míg az ETO-nak egy sem. A kapott gól után tíz percig csak kerestük önmagunkat, de utána végig nyomást gyakoroltunk az ellenfélre, mégsem tudtunk betalálni. Sajnálom, hogy szervezett játékunk nem ért pontot, pedig minimum a döntetlent megérdemeltük volna. A győriek kiváló cseréjüknek köszönhetően győztek.
Tímár Krisztián:  A hétközi kupamérkőzés miatt az első félidőben tompábbak voltunk a kelleténél, emiatt változtattunk többet a szünetben, illetve kicsivel a szünet után. A második játékrészben a cseréinknek is köszönhetően már helyzeteket alakítottunk ki, gólt szereztünk, így úgy gondolom, megérdemelten győztünk.

A mérkőzés részletei>>

Forrás: nemzetisport.hu
Borítókép: Dorogi FC Facebook oldala