Hírek

Hogyan válasszuk ki a megfelelő karórát?

A karóra eredetileg funkcionális eszköz, de valljuk be, ma már leginkább divatkiegészítő. Mivel a telefonunkat szinte minden helyzetben magunknál hordjuk, nincs ténylegesen szükségünk karórára ahhoz, hogy tudjuk, mennyi az idő. Ennek ellenére a karóra még mindig fontos a megjelenés szempontjából, mondhatni, presztízskérdés, hogy viseljük, legalábbis a márkás, jó minőségű órákra ez mindenképpen igaz. Nem szabad ugyanakkor megfeledkezni az esztétikai szerepéről sem, ezért körültekintően kell órát választanunk.

Más szempontok fontosak a nőknek és a férfiaknak

A legjobb karóra megtalálása nem könnyű feladat. A nők és a férfiak alapvetően öltözködésben is eltérőek, ezért természetesen karórát is más szempontok alapján választanak.

A nők esetében a letisztult, kifinomult órák népszerűek, a férfiak ugyanakkor jobban szeretik a feltűnőbb, figyelemfelkeltőbb darabokat. Ennek leginkább az az oka a, hogy a nők esetében az óra gyakorlatilag egy ékszert jelent, a férfiaknál azonban egyfajta státuszszimbólumként is szolgál. Az azonban mindkét nemnél fontos, hogy az órájuk ízléses, emellett pedig mindenképpen minőségi legyen. Ha egy óra nem márkás, nem minőségi, akkor minden fontos szerepét elveszíti.

Általános igazság, hogy vékony csuklóra nem kimondottan való egy szélesebb, nagyobb számlappal bíró óra. Ha vékony a csuklónk, akkor inkább kisebb, szerényebb darabokat részesítsük előnyben. Színek tekintetében a semleges színek, mint a fehér, fekete, szürke, bézs dominál a számlapon, de ha valami élénkebben vágyunk, akkor a kéket is választhatjuk. Ezeket fekete vagy barna bőrszíjjal szokás kombinálni, de a szíjnál már a fémes vonal is megjelenhet.

Honnan tudhatjuk, hogy megfelelő a minőség?

A márkák nem hazudnak: az ismert márkák órái általában színvonalasak, és a presztízsük is magas, ezért, ha biztosak szeretnénk lenni benne, hogy a megfelelő karórát választjuk, akkor ezek között érdemes nézelődni.

A svájci karóra ugyanakkor még mindig a legnagyobb biztosíték a minőségre. Amennyiben svájci órát választunk, kétség sem férhet ahhoz, hogy sokat hozzál fog adni a megítélésünkhöz. Bár a svájci órák nem éppen olcsók, érdemes rájuk beruházni, hiszen élethosszig elkísérnek, és komoly értéket képviselnek. Mindemellett ráadásul elegánsak és esztétikusak, vagyis mindent tudnak, amit egy karórának tudnia kell.

Megosztás
Tegek: karóraóra