Dorog

Örök Mérlegen: Nyíregyháza – Dorog

Hétvégén a bajnokság 12. fordulójára kerül sor. A változatlanul sereghajtó dorogiak a Nyírségbe látogatnak, ahol a nyíregyháziak stadionjuk építése miatt ideiglenes albérletükben fogadják őket. A mérkőzésre október 15-én, szombaton Sényőn kerül sor 13 órai kezdettel.

A két fél tavaly decemberben találkozott egymással utoljára, mégpedig Dorogon. Akkor pontazonosságban állva tabellaszomszédok voltak a stabil középmezőnyben, ahol a mieink Girsik Áron és Kárász Krisztián lévén már az első negyedórában két gólt szerezve biztosan győztek 2 : 0 arányban. Ezúttal mindketten az alsóház tagjai, bár a vendéglátók azért jóval kedvezőbb helyzetben, a 14. helyet foglalják el, kétszer annyi pontot gyűjtve, mint a dorogiak. Nem sokan gondolták volna, hogy az azóta eltelt időszakban mindössze három további dorogi győzelem fogja követni, az is két különböző évadban. A mieink a legutóbbi fordulóban hazai pályán elszalasztották a győzelem lehetőségét, miután a 2. perctől kezdve mindvégig emberelőnyben játszva, a 33. percben vezetéshez is jutottak, de hiába volt a nyomasztó mezőnyfölény, a Csákvár gyors egyenlítő góljával elvitte az egyik pontot. A nyírségi piros-kékek Szentlőrincen az első félidő felén szerzett előnyt követően maradtak alul 2 : 1 arányban.

Ez lesz a két csapat 17. egymás elleni tétmérkőzése

Az eddigi 16 mérkőzésen 6 dorogi győzelem, 3 döntetlen, 7 vereség született; 21 : 21-es gólaránnyal.

Idegenbeli mérleg: 8 meccsből 2 győzelem, 1 döntetlen, 5 vereség; 9 : 13-as gólarány.

A két fél 2016 óta csoporttárs, így csak az elmúlt 5 évet figyelembe véve a következőképpen alakul a mérleg:

A 12 meccsből 5 dorogi győzelem, 2 döntetlen, 5 vereség; 14 : 14-es gólaránnyal született.

Idegenbeli mérleg: 6 mérkőzésen 2 győzelem, 1 döntetlen, 3 vereség; 7 : 9-es gólarány.

A legutóbbi egymás elleni mérkőzésen esett második dorogi gól ünneplése (forrás: Nemzeti Sport online)

Másodszor fordul elő, hogy a Nyíregyháza pályaválasztóként semleges pályán fogadja a mieinket. Tavaly az elmúlt évad nyitómeccsén Balmazújvárosban találkoztak, ezúttal pedig a szabolcsi megyeszékhely vonzáskörzetében lévő Sényőn csapnak össze. Érdekesség, hogy az egymás elleni mérkőzéseik még soha nem végződtek gól nélkül, továbbá a feltűnő és görcsös góliszonyban szenvedő csapatunk az elmúlt két alkalommal összesen négyszer is betalált a Szpari kapujába. Csapatunk részéről egy döntetlen kiharcolása is bravúr lenne, de a jelenlegi helyzetükön ez semmit sem javítana. Ez lesz az újonnan szerződtetett Marián Sluka első meccse a Dorog edzőjeként.

Szabó Gyula