Hírek

Elképzelhetetlen, hogy télen ne legyen melegvíz a lakásban. Ezért a következő dolgokra nagyon oda kell figyelni!

A növekvő energiaárakkal számolva a téli időszakban nem mindegy, hogy milyen állapotban van a villanybojlerünk, hiszen egyes tényezők jelentősen befolyásolják a várható éllettartamát és a működési költségeit.

Milyen gyakran szükséges a villanybojler karbantartására?

A legfontosabb, hogy ne várjuk addig amikor már nagy a probléma, hiszen ebben az esetben jóval magasabb költségekkel kell számolni. A megfelelő működés érdekében 1-2, legfeljebb 2-3 évente célszerű tisztítani és mentesíteni a vízkőtől a bojlerünket és ezt mindenképpen szakemberre bízzuk.

Milyen jelei vannak, ha villanybojlerünk nem megfelelően működik?

Ha a villanybojlerünk zúg, sípol, vagy csöpög, ezek egyértelműen a vízkőmentesítés hiányára utal. Egy csöpögő villanybojler esetén a szerelő kicseréli a szerkezet biztonsági szelepét. A zúgást a villanybojler belsejében lerakódott vízkő okozza, és ha nem elég a vízkőtelenítés, előfordulhat, hogy a fűtőszál cseréjére is érdemes áldoznunk, ezzel megelőzve a magasabb villanyszámlát és a készülék további károsodását.

A villanybojler karbantartás mennyibe kerül?

A villanybojler vízkőmentesítésének árát számos szükséges karbantartási művelet is meghatározza. A villanybojler vízkőtelenítés és a tömítés csere nagyjából tízezer forintról, az anód és a tömítés cseréje pedig ezerötszáz forintról indul. Fontos tudni azt is, hogy az esetleges fűtőszál cseréje minimum hétezer forintba kerül. A vízkőtelenítés, az anód, a fűtőszál és a tömítések cseréje tehát 20.000-30.000 forint között alakulhat.

Mikor érdemes cserélni a villanybojlert?

A villanybojlerek élettartamát meghatározza, hogy milyen az adott gép vízhőmérséklete, ahogy az is, hogy milyen a kihasználtsága. Egy egyedülálló jóval kevesebbet használja a bojlerét, mint egy család. Emellett döntő fontosságú, hogy milyen gyakran végeznek a bojleren karbantartást. Egy nagyjából Egy 5-10 éves, 2 évente karbantartott bojler egy javítással még tovább tud üzemelni, ám egy 20 éve üzememben lévő gép esetében indokolt a villanybojler csere mellett határozni.

Milyen érvek szolnak a villanybojler cseréje mellett?

Az egyre csak növekvő energiaárakkal számolva egyértelmű, hogy minél korszerűbb háztartási eszközöket használunk, annál kevesebb azok fogyasztása. Ez a legújabb villanybojlerekre hatványozottan igaz a téli időszakban, hiszen melegvíz nélkül nem telhet el otthonunkban egyetlen nap sem. Ha már a javítás és a karbantartás sem segít, a villanybojler cseréje az egyetlen és végső megoldás. Abban az esetben, ha a gép kilyukadt, vagy korrodálódása visszafordíthatatlan kárt okozott benne, mindenképpen szükséges a villanybojler csere.

Kit keressek, ha villanybojler karbantartásra van szükségem, vagy le szeretném azt cserélni?

Akkor választunk jól, ha biztosak lehetünk abban, garancia jár a szervíz valamennyi munkájára és fix áron, rejtett költségek nélkül dolgozik. Akárhogy is, ne próbáljuk mi magunk kitalálni házilag, hogy javítással vagy karbantartással megspórolhatjuk a villanybojler cserét. Ennek megállapítását a magunk érdekében mindenképpen bízzuk a hozzá értő szakszervízre. Például a +36308823000-es telefonszámot 0-24 órában hívhatjuk. A budapesti villanybojler-szerelő cég Budapesten és környékén (DOROGON is) végez villanybojler szerelést, cserét és karbantartást. További információért kattintson ide!