Hírek

Nébih: Decathlonos és Auchanos terméket hívnak vissza

Izotóniás italt hívott vissza a forgalomból a Decathlon ecetes íz és szag miatt, míg az Auchan aflatoxin szennyezettség gyanúja miatt hívja vissza a sajátmárkás kandírozott gyömbérét – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerdán.

A Decathlon (Tízpróba Magyarország Kft.) visszahívja a 2023. február 3-i minőségmegőrzési idejű APTONIA ISO NARANCSOS, fogyasztásra kész, 500 ml-es izotóniás italt érzékszervi nem megfelelőség (ecetes íz és szag) miatt. A Nébih felhívja a vásárlók figyelmét, hogy a terméket ne fogyasszák el. Az izotóniás ital bármelyik Decathlon üzletbe visszavihető, árát visszatérítik.

Az Auchan Magyarország Kft. visszahívja a 2023. május 20-ai, valamint a 2023. szeptember 9-ei és 23-ai minőségmegőrzési idejű, a Pa-comp Kft. által gyártott Auchan Kandírozott Gyömbér 100 grammos terméket aflatoxin szennyezettség gyanúja miatt. A Nébih kéri a vásárlókat, hogy az alábbi azonosító adatokkal megegyező terméket ne fogyasszák el! Az érintett termék bármelyik Auchan üzletbe visszavihető, a termék árát blokk nélkül is visszatérítik. Az üzletlánc a visszahívásról a honlapján tájékoztatta vásárlóit. A probléma jellegéről bővebben itt olvashat.

A termékvisszahívás kizárólag a fenti adatokkal azonosított termékekre vonatkozik.

Forrás: Nébih

Megosztás