Esztergom

Arcon ütötte, majd utána dobta a széket

Pénzbüntetést szabtak ki azzal a férfival szemben, aki egy esztergomi presszóban arcon ütött egy nőt, majd az utcán egy széket dobott utána.

A megállapított tényállás szerint a sértett nő 2022. február 19-én az esti órákban egy esztergomi presszóban tartózkodott, amikor a vádlott megjelent és egy korábbi nézeteltérésük miatt érzett dühében, a neki háttal ülő nőhöz lépett és őt hátulról egyszer arcon ütötte. Ezután a nő leszállt a székről, ekkor a vádlott megpróbálta megrúgni, azonban a nő kitért a rúgás elől és elhagyta a presszót. A férfi utánament és a téren ismételten próbálta megrúgni, azonban ez sem sikerült. A férfi kezébe vett egy bisztró előtt elhelyezett széket, azt a menekülő nő felé dobta, aki elugrott a szék elől, így nem találta el. A nőnek sérülése nem keletkezett.

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság a 2022. október 12. napján tartott előkészítő ülésen, garázdaság vétsége miatt indult ügyben, 400.000 forint pénzbüntetést szabott ki a férfival szemben. Az elsőfokú ítéletet az ügyész és a vádlott tudomásul vette, így az jogerős.

A térfigyelő kamera felvétele ide kattintva tekinthető meg.

Borítókép, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék