Hírek

Nemzetközi Feeder Kupa Almásfüzitőn

Almásfüzitőn a Duna parti csónakház előtti szakaszon rendezte meg a Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége harmadik nyílt feeder horgászversenyét, melyre Erdélyből, Felvidékről és Magyarországól összesen 25 induló nevezett.

A versenyzőket jó idő várta, viszont az áradó víz nehezítette a körülményeket. Az élő Duna bebizonyította, hogy halban igen gazdag, szép fogások voltak a versenyen. A horgászok öt óra alatt két kilónyi etetőanyagot használhattak, sok szilvaorrú-, dévér és jászkeszeget fogtak, de akadt a horogra márna és leánykoncér is.

A versenyt két szektorban bonyolították le, az A szektor első helyét a felvidéki Földes Zoltán szerezte meg 12 kilogramm feletti fogással, a halban szegényebb B szektorban Kállai Csaba győzött 3 kilogrammos fogással.

Az eredményhirdetésen Osvald Zsolt ügyvezető elnök köszöntötte a versenyzőket és elmondta, a KEMHESZ az általa képviselt horgásztársadalom érdekében az utánpótlás nevelés és a környezetvédelem mellett fontosnak tartja, hogy tagjai a horgászat valamennyi válfajában képviseljék megyénket, elméleti és gyakorlati tudásukat folyamatosan bővítsék, ezért is támogatja a hagyományteremtő, technikás versenyek megrendezését.

A feeder botos horgászat Angliából származik. A módszer lényege, hogy kapásjelző használata nélkül, a bot érzékeny hegye jelzi a hal horogra akadását. Az úgynevezett rezgőspicces botokat a parttal párhuzamosan, vagy csak kissé a víz felé fordítva helyezik el. Így a zsinór előfeszítettsége miatt mozdulatlan marad, szélben és esőben is látványosan jelzi a kapást, ami könnyen megkülönböztethető a hullámzás keltette mozgástól. A hajlékony botok nagyon jól csillapítják a halak kirohanásait, a horgász végéig „érzi” a zsákmányt a horog végén.

Fotók, forrás: KEMHESZ