Hírek

Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott – információk a hamarosan érkező filmről

A Marvel várva várt folytatásának, a Fekete Párduc 2-nek többszöri csúszása után végre közeleg a hivatalos megjelenési dátum. A tervek szerint november 11-én kerül a mozikba, a film négy évvel az eredeti után jelenik meg először az amerikai filmvásznakon.

A Thor: A szerelem és a mennydörgés olyan gyorsan jött és ment, mint a villám – és már minden szem határozottan a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott filmre szegeződik.

A Marvel Studios idei két filmje után: Doctor Strange az őrület multiverzumában, Thor: Szerelem és mennydörgés után, ez a Marvel film lesz a 30. az idővonalon.

Ezzel a filmmel kapcsolatban már magasabbak voltak az elvárások, mint a legtöbb Marvel-projektnél, és ezt alátámasztja az a tény is, hogy ez lesz az első Fekete Párduc film, amióta Chadwick Boseman 2020-ban elhunyt.

Míg a leghosszabb ideig semmit sem lehetett tudni a folytatásról, a Comic-Con július végén egy lenyűgöző előzetest és rengeteg új infót jelentett be. 

A film paneljén Coogler kifejtette, hogy a film megfelelő módon fogja gyászolni Wakandát királyuk, T’Challa (Boseman) halála miatt, és arra törekszik, hogy megvédje népét egy új fenyegetéstől – egy háborútól Atlantisz vízi birodalmával.

Előzetes:

Chadwick Boseman játssza a főszerepet a Fekete Párduc 2-ben?

A Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott tervei drámaian megváltoztak 2020 augusztusában, amikor bejelentették Chadwick Boseman sztár tragikus halálát. 

Boseman T’Challát, a névadó Fekete Párducot és Wakanda királyát alakította a Marvel Cinematic Universe-ben – de feltűnt az Amerika Kapitány: Polgárháborúban, mindkettő Bosszúállókban: Végtelen háború és Végjáték, valamint a Fekete Párduc filmekben. 

Noha a folytatásra vonatkozó tervek kezdetben T’Challa történetét folytatták, a Disney vonakodik a karakter átdolgozásától, ami azt jelenti, hogy a Fekete Párduc becenevet valószínűleg valaki másnak adják át (bár azt, hogy ki az, még nem erősítették meg).

Továbbá, a Marvel vezetője, Kevin Feige kijelentette, hogy Bosemant nem fogják digitálisan újraalkotni a filmhez.

Ki lesz az új Fekete Párduc a filmben?

Chadwick Boseman az első film főszereplőjeként szerepelt, de 2020-ban tragikus körülmények között hunyt el, miután bélrákot diagnosztizáltak nála.

A Marvel és Ryan Coogler rendező nagyon szűkszavúan beszél arról, hogy melyik karakter viselheti a ruhát.

A rajongók szerint Winston Duke M’Bakuja lenne a kézenfekvő választás, vagy talán Letitia Weight Shurija.

Ki lesz a főgonosz az új filmben?

Az előzetes bemutatja Namor atlantiszi királyt, akit Tenoch Huertal alakít, aki Wakanda új gonosztevője lesz.

Namor a Marvel egyik legrégebbi karaktere.

Mely szereplők lesznek még láthatóak a Fekete Párduc 2-ben?

Letitia Wright, Lupita Nyong’o, Danai Gurira, Winston Duke, Martin Freeman és Angela Bassett mind visszatérnek.

Dominique Thorne, Michaela Coel és Tenoch Huerta is csatlakozott a szereplőgárdához.

Megosztás