Dorog

Döntetlent játszott a Dorog

Október 9-én, vasárnap a labdarúgó NB II 11. fordulójában a Dorog a Csákvárt látta vendégül. A Fejér megyeiek már a 2. percben emberhátrányba kerültek Mészáros Dávid kiállítása miatt, szívós játékkal mégis döntetlent harcoltak ki, a Dorog hiába támadta végig szinte az egész mérkőzést – írja a Nemzeti Sport.

Óriási esélyt kapott a sereghajtó Dorog az utóbbi időben remek formában játszó Csákvár ellen a mérkőzés elején, hiszen már a második percben emberelőnybe került. Ahogyan az várható volt, hamar fölénybe került az elsősorban a széleken próbálkozó házigazda, bár a 21. percben egy csákvári ellentámadásnál a szerencse (illetve a kapufa) mentette meg a hazaiakat a góltól. A játék képe alapján nem volt meglepő, hogy a 33. percben végül megszerezte a vezetést a Dorog, az már annál inkább, hogy három perccel később egy védelmi hibát kihasználva egyenlített a Csákvár. A második félidőben egyre nagyobbá vált a hazai csapat fölénye, de a piros-feketék meddő próbálkozásait rendre hatástalanította a vendégvédelem. Miután a Dorog támadójátékában nem volt meg a kellő minőség, a Csákvár a ráadásokkal együtt összesen 93 percet emberhátrányban játszva kihúzta döntetlennel (1-1).

LABDARÚGÓ NB II – 11. FORDULÓ
DOROGI FC–AQVITAL FC CSÁKVÁR 1–1 (1–1)
Dorog, 400 néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Baghy Csaba, Nagy Viktor)
Dorog: Molnár Zs. – Tóth B. (Sztojka, 66.), Keresztes, Gyurácz, Lakatos Cs. (Papp M., a szünetben) – Lénárth – Magyari, Lustyik (Oldal, 66.), Szerencsi, Szedlár (Rácz F., 83.) – Vígh (Paudits, a szünetben). Megbízott edző: Bene Ferenc
Csákvár: Auerbach – Murka, Alaxai, Karacs (Janyickij, 78.), László N. – Gazdag, Mészáros D., Körmendi – Tamás N. (Koval, 59.), Fejős (Torvund, 40.), Hornyák (Baracskai, 40.). Vezetőedző: Tóth Balázs
Gólszerző: Magyari (33.), ill. Fejős (36.)
Kiállítva: Mészáros D. (2.)
MESTERMÉRLEG
Bene Ferenc: – Többgólos győzelmet szalasztottunk el, pedig a játékosaim extra motivációval léptek pályára. Ma hiányzott a kvalitás elölről, de a játék képe bizakodásra adhat okot a jövőre nézve.
Tóth Balázs: – Meglepően kezdtük a mérkőzést, de ez benne van a játékban. Büszke vagyok a csapatomra, mert megmutatta, hogy van tartása, a csereként beállók is tudtak segíteni. Ezt az utat kell követnünk, mert ennek a fiatal csapatnak meg kell tanulnia, hogy lesz még ilyen mérkőzése.

A mérkőzés részletei>>

Forrás: nemzetisport.hu
Borítókép: Dorogi FC Facebook oldala