Dorog

Örök Mérlegen: Dorog – Csákvár

Túl a bajnokság őszi idényének felén, a dorogi alakulat továbbra is a tabella végén állva várja a holtpontról való elmozdulást. A soronkövetkező hazai meccs is igen rázósnak ígérkezik, lévén a jó passzban lévő, stabil középmezőnyben helyet foglaló Fejér megyei alakulat érkezik vendégségbe. A mérkőzés október 9-én, vasárnap 15 órakor kezdődik a Buzánszky stadionban.

Szerdán küzdelmes összecsapáson a héten edzőváltáson átesett dorogi csapat lelkes és helyenként önfeláldozó védekezése csak a tisztes helytállásra volt elegendő, noha az utolsó pillanatig úgy tűnt, hogy sikerül pontot rabolni az NB I-es feljutásra ácsingozó DVTK otthonából. Két gólt is szerzett a Dorog, valamint egyet ajándékozott, mégis a hazaiak örülhettek. Az első találatunk sajnos a saját kapunkba esett mindjárt az első percekben, amelyet egy kifejezetten szép támadást követően Vigh Ádám látványos góllal egyenlített az első negyedórán belül. Innentől fogva nyomasztó hazai mezőfölény és Molnár Zsombor parádés védései jellemezték a mérkőzést. A mieink második játékrészben mindössze egyszer veszélyeztették a vendéglátók kapuját, ahol Szedlár Zoltán lövését védte a hazai kapus. Igazi paradoxonként, a mezőny legjobbja, kapusunk hihetelen hibájából az utolsó pillantban, az öt perces hosszabbítás végén esett találattal vereséggel vonultak le a játéktérről. Azonban nem csak Molnár lelkén szárad a gól, hiszen az utolsó másodpercekben a felezővonalnál járt a dorogi támadás, amikor érthetetlen módon hátrafelé kezdték járatni a labdát, amely hazaadással végződött és kapusunk olyan szerencsétlenül ért bele, hogy a labda az ellenfél csatárához került, elronthatatlan helyzetet teremtve.

Vasárnap az egyre magabiztosabban szereplő, legutóbbi két meccsét megnyerő  Csákvár ellen kellene javítani, amely az elmúlt idegenbeli meccsén 4–1-re ütötte ki az éllovas MTK csapatát, mégpedig idegenben. A Fejér megyei társaság 9 ponttal szerzett többet a Dorognál és biztos a pozíciója a középmezőnyben.

Ez lesz a két csapat 23. egymás elleni tétmérkőzése

Az eddigi 22 találkozón 9 dorogi győzelem, 6 döntetlen, 7 vereség; 34 : 23-as gólaránnyal született.

Csak a bajnokit figyelembe véve: 20 meccsből 7 győzelem, 6 döntetlen, 7 vereség; 22 : 23-as gólarány.

Hazai mérlegünk: 10 meccsből 4 győzelem, 2 döntetlen, 4 vereség; 11 : 12-es gólaránnyal.

A közelmúlt leginkább döntetleneket hozott. 3 és fél éve nyertünk utoljára vetélytársuk ellen hazai pályán. Legutóbbi dorogi összecsapásukon majdnem napra pontosan egy éve, 2021. október 24-én kikaptak 2–0-ra a mieink. Igaz, Lénárth Tomás a 15. percben történt kiállítása miatt gyakorlatilag a teljes meccset emberhátrányban játszották. Azon a meccsen avatták a részleges felújításon átesett stadion új alkotóit – a világítást, az alácsövezett új játékteret, vizesblokkokat és a monumentális méretű digitális eredményjelzőt. Az eltelt egy év során változatlanul nem volt villanyfényes mérkőzés a stadionban és a jelenlegi elszabadult energiaáraknak köszönhetően, erre továbbra sem lehet remény. A két gárda legutóbb idén április 10-én Csákváron meccselt, ahol a hazaiak első félidőben született öngóljával a hajrá percekig győzelemre álltak a dorogiak, ám a vendéglátók a 80. percben egy szögletet követően egyenlítve 1–1-re hozták a végeredményt.

Amiben csak ritkán van része a dorogiaknak és híveiknek: a gólöröm. Itt a Csákvár elleni legutolsó egymás elleni meccs során ünnepelnek a mieink (forrás: Nemzeti Sport online)

A csapat a bajnoki rajt óta mindvégig kieső helyen állt, s mostanra pedig egyre jobban leszakad a mezőnytől. Az utolsó előtti Budafok is már 2 ponttal megy, a még csont nélküli bennmaradást jelentő 15. helyen álló Siófok kétszer annyi pontot szerzett, mint a piros-feketék. Ez már tetemes hátrány és innentől már csupa olyan mérkőzések jönnek, amelyek az előzőekhez képest sokkal nehezebbek. Ideiglenesen Bene Ferenc szakmai igazgató irányítja a dorogiakat, akik ráadásként a legtöbb gólt kapták a mezőnyben és néhány csapattal holtversenyben a legkevesebbet szerezték.

Szabó Gyula