Hírek

Marihuánát termesztettek Tokodaltárón

Előzetes letartóztatásba kerültek azok a férfiak, akik Tokodaltárón marihuánát termesztettek, majd terítettek. Az egyik férfi mikor megtudta, hogy büntetőeljárás indul ellenük, a kábítószer egy részét elégette, a többit pedig fagylaltosdobozba rejtette, majd elásta.

Az indítványban írt megalapozott gyanú szerint a fiatalkorú esztergomi férfi 2021. október hónaptól 2022. szeptember 23. napjáig terjedő időszakban másfél-két hetente értékesített marihuánát, valamint amfetamint legalább 25 fő részére.

A két felnőttkorú férfi 2022. tavaszától a tokodaltárói ingatlanban marihuánát termesztett, a leszüretelt növényt, valamint egyéb szintetikus kábítószert értékesítette a fiatalkorú gyanúsított felhasználásával.

Az egyik felnőttkorú férfi Budapesten havonta egymillió forintért vásárolt különböző kábítószereket, amelyeket a fiatalkorú férfi részére, valamint más személyek részére adott el, ebből havonta mintegy 350.000 forint haszonra tett szert. Ez a férfi, amikor értesült a büntetőeljárás megindulásáról, a termesztett marihuanát elégette, míg más kábítószert egy budapesti ingatlan területén egy fagylaltos dobozba rejtve ásott el.

A Tatabányai Járási Ügyészség indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság a 2022. október 5. napján tartott ülésen, kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmény miatt indult ügyben 1 hónapra (november 5-ig) elrendelte egy fiatalkorú és két felnőttkorú férfi letartóztatását. A végzést az ügyész és az egyik felnőttkorú férfi tudomásul vette, a fiatalkorú gyanúsított és a másik felnőttkorú férfi a védőkkel együtt fellebbezést jelentett be.

Fotók, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék