Hírek

Migránsokat szállított, Esztergomban fogták el

Az esztergomi egyenruhások elfogták azt a moldáv embercsempészt, aki 14 szír állampolgárságú személyt kívánt jogellenesen kivinni az országból.

A Mária Valéria hídon szolgálatot teljesítő helyi járőrök 2022. október 4-én arra lettek figyelmesek, hogy a híd mellett található parkolóból egy tehergépkocsi vezetője folyamatosan figyeli őket. Az egyenruhások észlelték, hogy a gépjármű raktere láthatóan túl volt terhelve, továbbá a gyanús személy élelmiszert nyújtott be a hátsó ajtón. A rendőrök ellenőrzés alá vonták a járművezetőt, illetve átvizsgálták a tehergépkocsit, melynek rakterében 14 magát szír állampolgárnak valló személy utazott, akik nem tudták igazolni az országban való jogszerű tartózkodásukat. A járőrök a migránsokat az Esztergomi Rendőrkapitányságra előállították.

A moldáv állampolgárságú személlyel szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Forrás: police.hu
Borítókép: illusztráció (egy korábbi eset)