Dorog

Letartóztatásban marad a dorogi rablópáros

Meghosszabbították az előzetes letartóztatását annak a két férfinak, akik egy dorogi üzletből alkoholt loptak, egy embert kiraboltak, valamint az utcán rongáltak.

Az indítvány szerint az egyik férfi 2022. március 28-án délután a tokodaltárói utcában parkoló személygépkocsi első szélvédőjét egy téglával betörte, ezzel 66.294 Ft kárt okozott. A férfi erőszakos cselekménye kihívóan közösségellenes volt, és alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen.

Az indítvány szerint a két férfi 2022. április 3-án az esti órákban Dorogon, az utcán együtt voltak, majd egyikük egy üzletből szeszesitalt, élelmiszert és energiaitalt tulajdonított el 15.235 Ft értékben. Ezt követően az elkövetők a szeszesitalból fogyasztottak, majd a gyalogos vasúti átjáróban összetalálkoztak sértettel.  A két elkövető emelt hangon cigarettát kért sértettől, majd egyikük pénzt követelt tőle. A sértett közölte, sem cigarettája, sem pénze nincs. Ezután a másik elkövető egy határozott mozdulattal megpróbálta levenni róla a sértett sapkáját, de sértett azt megfogta. Ezután a két elkövető közös erővel próbálta meg kitépni a sértett kezéből a sapkát, az egyik férfi megragadta a sértett nyakát és ököllel az arcán megütötte a sértettet. Ennek hatására a sértett férfi az 1.400 Ft értékű sapkát elengedte, amellyel az elkövetők a helyszínről elszaladtak. A dorogi rendőrök a sapkát lefoglalták.

A letartóztatás elrendelését követően a nyomozó hatóság további bűnügyeket egyesített a nyomozáshoz. Ezek egyike szerint az egyik férfi 2022. március 19-én a reggeli órákban az esztergomi Kis-Duna sétányon a neki kölcsönadott, és így rábízott 159.000 Ft értékű elektromos rollert nem adta vissza sértettnek, hanem azt jogtalanul eltulajdonította, és megvételre kínálta másnak.

Az Esztergomi Járási Ügyészség indítványára az Esztergomi Járásbíróság nyomozási bírája a 2022. október 4. napján tartott ülésen, rablás bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben, 2 hónappal – 2022. december 6-ig – meghosszabbította a két férfi letartóztatását. A bíróság álláspontja szerint a gyanúsítottak letartóztatásának meghosszabbítása a bűnismétlés megakadályozása érdekében indokolt. A végzés végleges, azt az ügyész, az elkövetők és a védők is tudomásul vették.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék
Borítókép: police.hu