Hírek

Tokodi pincékből lopott, három és fél évet kapott

Három és fél év börtönbüntetésre ítélték azt a különös visszaeső férfit, aki pincéket tört fel Tokodon, ahonnan értéktárgyakat lopott. A férfiről kiderült, hogy kábítószert is fogyasztott.

A megállapított tényállás szerint a büntetett előéletű vádlott elhatározta, hogy bűncselekmények elkövetése útján szerez magának jövedelmet és pincehelyiségek feltörése útján tulajdonít el jogtalanul ingóságokat.

A vádlott 2021. május 7. és május 8. napján több tokodi társasház pincéjébe behatolt oly módon, hogy a pincehelyiségek zárt fémhálós ajtajának tetejét kézzel lehajlította és a helyiségekből értékkel bíró ingóságokat, jellemzően horgászbotokat tulajdonított el.

Megállapítást nyert az is, hogy a vádlott 2021. május 8. napját megelőzően ismeretlen személytől marihuánát, amfetamint, MDA-t és MDMA-t szerzett meg, amit Tokodon elfogyasztott.

Az Esztergomi Járásbíróság a 2022. szeptember 27. napján tartott előkészítő ülésen, kisebb értékre, üzletszerűen és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt a vádlottat 3 rendbeli lopás bűntettében, 3 rendbeli lopás vétségének kísérletében, lopás vétségében és kábítószer birtoklás vétségében bűnösnek mondta ki, ezért őt, mint különös visszaesőt halmazati büntetésként 3 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, valamint mellékbüntetésként 4 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A bíróság megállapította, hogy az elkövető feltételes szabadságra nem bocsátható. Az elsőfokú ítéletet az ügyész, a vádlott és védő tudomásul vette, így az jogerős.

Fotók, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék