Csolnok

Heten sérültek meg a Csolnoknál történt balesetben

Felfüggesztett fogházbüntetésre ítélhetik azt a férfit, aki tavaly júniusban úgy okozott balesetet Csolnoknál, hogy abban heten megsérültek, egyikőjüknek maradandó térdsérülése keletkezett.

A vádirati tényállás lényege szerint a vádlott 2021. június 26-án a délutáni órákban Csolnok felől Dág irányába vezette a személygépkocsit, vele négy személy utazott. A vádlott a haladása során áttért a bal oldali, szembejövő forgalmi sávba és neki ütközött a szemből érkező személygépkocsinak, melyben két személy utazott.

A baleset következtében a vétlen gépjármű sofőrje és utasa is nyolc napon túl gyógyuló, töréssel járó sérülést szenvedett, a gépjármű vezetőjének maradandó térdsérülése keletkezett. A balesetben a vádlott is súlyos sérüléseket szenvedett, mind a négy utasának pedig könnyű sérülése keletkezett.

A Tatabányai Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a férfival szemben és a vádiratban indítvány tett arra, hogy az Esztergomi Járásbíróság a vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki és határozott időre tiltsa el a járművezetéstől.

Borítókép, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség