Hírek

A tervezettnél több időt vesz igénybe az utcafelújítás Tokodon

A közelmúltban elindult a Temesvári utca szilárd burkolattal történő kiépítése, valamint a csapadékvíz rendszer hálózatnak korszerűsítése – közölte Bánhidi László, Tokod polgármestere az önkormányzat hivatalos közösségi oldalán.

A polgármester megjegyezte, hogy az utóbbi hetekben lassabban haladtak a munkálatok, azonban a napokban végre megérkezett az MVM Égáz-Dégáz Földgázhálózati Zrt. alvállalkozója, hogy elvégezze a Temesvári utcában található 4 db ingatlan gázhálózatra történő rákötését. Mindeközben a kivitelező elkezdte a Temesvári utcába betorkolló keresztutcák csomópontjában a víznyelő műtárgyak kiépítésének előkészítő munkálatait. Bánhidi László rávilágított arra is, hogy a feltárás közben derült ki: a Temesvári utcában található víz gerincvezetékről a mellékutcákba leágazó gerincvezetékek, fagyhatár felett találhatóak. Ezért szükségessé vált minden utca csomópontjában az ivóvíz vezeték fagyhatár alá történő kiépítése.

A polgármester felhívja a lakosság figyelmét, hogy sajnos további kellemetlenség is várható a „kolónia” területén élő családoknak-háztartásoknak, mivel az új lekötések kiépítése miatt – amíg az ÉDV Zrt dolgozik a vezeték átszerelésén – a vízszolgáltatás szünetelni fog a „kolónia” teljes területén. Ennek ütemezéséről, amint tájékoztatást kap, jelezni fogja a lakosság felé.

„A fenn leírt körülmények miatt az útburkolat kivitelezése csúszik, ezzel rengeteg kellemetlenséget okozva az ott és a közelben élőknek. Tisztában vagyunk mindezzel, azonban további szíves türelmüket kérjük és bízunk az útszakasz mihamarabbi végleges elkészülésében, forgalomnak történő átadásában.” – tette hozzá Bánhidi László.

Fotók, forrás: Tokod Nagyközség Önkormányzata

Megosztás