Kategóriák: CsolnokHírek

Megújul a csolnoki sportcsarnok

A TOP-3.2.1-16 -KOI 2021-00014 számú projekt keretében Csolnok lehetőséget kapott a Sportcsarnok energetikai korszerűsítésére. Az önkormányzat 120 millió forintos támogatást nyert el a beruházáshoz, melyhez 18 millió forint önrészt biztosítanak – tudtuk meg Kolonics Péternétől, a település polgármesterétől.

A polgármesterasszony elmondta, hogy a sportcsarnok 1993-ban épült fel, helyet adva számtalan versenynek, bajnokságnak, foci kupának. Az óvodások és az iskolások is örömmel használták a csarnokot. Azonban nemcsak sportesemény színhelye volt az intézmény, hanem az évek során itt rendezték meg a zene világnapi koncerteket, Idősek napját és a jubileumi rendezvényeket. „A jövőre 30 éves sportcsarnok ennyi idő után ismét megérdemli a törődést, odafigyelést, hiszen azóta nem történt nagyobb felújítás, csak a kisebb, elengedhetetlen javításokat végezték el. A tetőszerkezetet fedő trapézlemez héjalás elöregedett, több helyen beázott, így csapadékos időben veszélyessé vált a sportolás a teremben.” – mutatott rá a beruházás fontosságára Kolonics Péterné.

A mostani projekt keretében kicserélik a tetőpaneleket, illetve a régi, elavult homlokzati nyílászárók helyett újakat építenek be. Fontos megemlíteni, hogy a tetőszerkezet mellett a külső falakat is hőszigetelik. Ezen felül akadálymentesítik a csarnok parkolóját és bejáratát, mindemellett az épületben mozgáskorlátozott személyek által is igénybe vehető illemhelyiség létesül.

A polgármesterasszony megjegyezte, hogy jelenleg bontják az erősen korrodálódott tetőhéjalást és a sérült szigetelést, de készül az új szendvicspanel szerkezetű tetőfedés is. Idén még várható a műszakilag elavult nyílászárók bontása és az új hőhídmentes, 3 rétegű üvegezésű műanyag nyílászárók beépítése. „Reméljük, hogy a felújítás után energetikai szempontból is megfelelő épület szolgálja tovább évtizedeken keresztül a lakosságot.” – tette hozzá.

Fotók: Kolonics Péterné / Adorjányi Norbert

Megosztás