Letartóztatásban marad a kettős gyilkosság gyanúsítottja

Meghosszabbították az előzetes letartóztatását annak a szlovák állampolgárságú férfinak, aki a gyanú szerint tavaly májusban Esztergomban és Szlovákiában is megölt egy-egy embert.

A nyomozás eddigi adatai alapján a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2021. május 13-án 19 óra és 2021. május 14-én 4 óra 50 perc között Esztergomban, előzetes szóváltást követően úgy bántalmazott egy szlovák nőt – többek között két alkalommal fejbe rúgva őt –, hogy a sértett a bántalmazások következtében elhalálozott. Ezt követően a gyanúsított a sértettet a közelben található vízelvezető árokba gurította.

A nyomozás során adat merült fel arra is, hogy a gyanúsított szintén 2021. május 13-án Szlovákiában megölte a volt szállásadóját oly módon, hogy olyan súlyosan bántalmazta, hogy a sértett belehalt a sérülésekbe. A halál beálltát követően a holttestet a kert végén lévő kútba dobta és felgyújtotta.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványára, a Tatabányai Járásbíróság a 2022. szeptember 14. napján tartott ülésen, emberölés bűntette miatt indult ügyben újabb 2 hónappal – 2022. november 17. napjáig – meghosszabbította a szlovák állampolgárságú, ideiglenesen Magyarországon tartózkodó férfi letartóztatását.

A bíróság a letartóztatás meghosszabbításánál figyelembe vette, hogy a gyanúsítottnál fennáll a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye is. A letartóztatás meghosszabbítását elrendelő végzés végleges.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék