Diákmunkásként rendszeresen lopott a kasszából

Felfüggesztették az eljárást azzal a fiatalkorú diákmunkással szemben, aki egy esztergomi áruház pénztárosként a rábízott készpénzből rendszeresen lopott.

A férfi diákmunkásként 2021. augusztusától pénztárosként dolgozott egy esztergomi áruházban. Az elkövető 2021. december 18. napja és 2022. január 9. napja közötti időben a rábízott készpénzből tizenkét alkalommal összesen 150.000 Ft készpénzt tulajdonított el.

Az elkövető módszere az volt, hogy a vásárlóktól átvett bankjegyeket nem tette be pénztárba, hanem a földre vagy a combjára ejtette, hogy kamerával ne legyen követhető a cselekménye, majd később onnan felvette és a zsebébe rejtette.

Az áruház alkalmazottai felfigyeltek a rendszeressé váló pénztárhiányra, figyelni kezdték a diákmunkás tevékenységét, így 2022. január 9. napján az áruház biztonsági őre kamerafelvételen keresztül látta, amint a diák egy 20.000 Ft-os bakjegyet ellopott.

A férfi a bűncselekmény elkövetését beismerte.

A Tatabányai Járási Ügyészség megállapította, hogy a bűncselekmény következményeinek jóvátétele várható, ezért a büntetőeljárást hat hónapi időtartamra felfüggesztette a közvetítői eljárás lefolytatása céljából.

Amennyiben az elkövető a közvetítői eljárásban a sértettel kötött megállapodás alapján a bűncselekménnyel okozott sérelmet jóváteszi (tevékeny megbánás), az eljárásjogi törvény alapján az ügyészség az eljárást megszünteti.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség