Kategóriák: Hírek

Megújulnak az óvoda épületek Lábatlanon

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében 435 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatást nyert Lábatlan Város Önkormányzata. A támogatás által a Zengő Óvoda és Bölcsőde két épülete újul meg.

Lábatlan Város Önkormányzata a tulajdonában lévő, a Piszkei ltp. 10. és az Óvoda u. 33. szám alatt található óvoda épületek felújítására pályázott és nyert támogatást a TOP_Plusz-3.3.1-21 kódszámú, Gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztése című felhíváson. A megítélt támogatásból az Önkormányzat a felmerült legfontosabb műszaki problémákat, hiányosságokat kívánja megoldani.

A 435 millió forint európai uniós támogatás segítségével kívülről és belülről felújítják az épületeket. A Zengő Óvoda székhelyénél kicserélik a teljes tetőszerkezetet, valamint a héjazatot, leszigetelik a padlásfödémet, felújítanak egy mosdót, továbbá akadálymentesítik az épületet. A Micimackó Óvoda esetében egy új tornaszobát építenek, a belső átépítések által pedig új tálalókonyhát alakítanak ki, mindemellett itt is akadálymentesítik az épületet. A támogatásból az építés mellett eszközök beszerzése is történik. A projekt tervezett befejezési dátuma: 2025. március 28.

A fejlesztés eredményeként minden lábatlani kisgyermek színvonalas óvodai ellátásban részesülhet a településen belül, a nevelési környezet modernebbé, élhetőbbé válik a gyermekek fejlődéséhez és fejlesztéséhez szükséges egészséges és biztonságos környezetben.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg. A projektről bővebb információt a www.labatlan.hu oldalon olvashatnak.

Borítókép: látványterv

Megosztás