Kategóriák: HírekLeányvár

Megújul a leányvári óvoda

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében 160 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatást nyert Leányvár Község Önkormányzata. A támogatás segítségével a Leányvári Cseresznyefa Óvodát felújítják, illetve bővítik.

Leányvár Község Önkormányzata a tulajdonában lévő, az Erzsébet u. 46. szám alatt található óvoda felújítására pályázott és nyert támogatást a TOP_Plusz-3.3.1-21 kódszámú, Gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztése című felhíváson. A megítélt támogatásból az Önkormányzat a felmerült legfontosabb műszaki problémákat, hiányosságokat kívánja megoldani.

A 160 millió forint európai uniós támogatás segítségével az óvoda épületének felújítása, bővítése történik meg: a meglévő épületet bővítik, kicserélik a tetőhéjazatot, tornaszobát építenek, oltözőt, vizesblokkot és irodát alakítanak ki, valamint napelemes rendszert építenek ki, mindemellett akadálymentesítik az épületet. A támogatásból a felújítási munkák mellett fejlesztőeszközöket is beszereznek. A projekt tervezett befejezési dátuma: 2025. március 28.

A fejlesztés eredményeként minden leányvári kisgyermek színvonalas óvodai ellátásban részesülhet a településen belül, a nevelési környezet modernebbé, élhetőbbé válik a gyermekek fejlődéséhez és fejlesztéséhez szükséges egészséges és biztonságos környezetben.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg. A projektről bővebb információt a www.leanyvar.hu oldalon olvashatnak.

Borítókép: Google

Megosztás