Kategóriák: Hírek

5 érv a foci mellett

A sport mindenkinek nagyon fontos, de egy kisgyereknek különösen. Számos módon fejleszti, emellett abban is segít neki, hogy levezesse azt a rengeteg energiát, ami benne lakozik. Szinte mindegy, hogy a gyerek milyen sportra jár, egészen biztos, hogy csak hasznát fogja látni. Egy a lényeg: a gyerkőc szeresse a sportot, amit rendszeresen művel, így ugyanis valószínű, hogy hosszútávon kitart mellette.

Ha ez a sport történetesen a foci, akkor máris fel tudunk sorolni néhány érvet mellette:

  • A foci alaposan átmozgat: a gyerkőcök gyakorlatilag végigrohangálják az edzést, nem különben a meccseket. Ez nagyon fárasztó a számukra, de erre szükségük van, mert a gyerekekben többnyire túlteng az energia. A jóleső fizikai fáradtság hozzásegíti őket a pihentető alváshoz a nap végén. A műfüves focicipő használatával pedig a futkosás biztonságosabb lehet!
  • A foci fejleszti az ügyességet, hiszen a labdavezetés, a pontos passzolás megtanulása nem könnyű. Még a legjobbak is hibáznak néha, de minél többet gyakorolnak, annál ügyesebbek lesznek, és ezeket a képességeiket máshol is tudják kamatoztatni. Egy minőségi Nike stoplis segíthet nekik abban, hogy stabilan álljanak a pályán, így a célzás és a labdavezetés is könnyebb lesz.
  • Megtanulnak csapatban játszani. A foci nem feltétlenül az egyéni sikerekről szól, hanem elsősorban csapatjáték. Nagyon sokat segíthet a csapatjátékos mentalitáson focizás, ugyanis játék közben tanulják meg a gyerekek, hogy a saját érdekeik elé helyezzék a csapat érdekeit.
  • Megtanulnak küzdeni. Egy meccsen még akkor is lehet fordítani, ha éppen rosszul áll a széna, ez pedig arra sarkallja a gyerekeket, hogy ne adják fel, folyamatosan teljes erőbedobással küzdjenek. Ezt a képességüket az élet minden területén kamatoztatni tudják majd.
  • A foci fejleszti az állóképességet. Ahogy már említettük, a meccseket, valamit az edzéseket aktívan végig kell futni, koncentrálni közben a csapattársakra, a labdára, a cselekre, a helyzetek felismerésére. Ennek köszönhetően a gyerekek állóképessége magas szintre fejlődik, és a folyamatos focizás fenn is tartja.

A foci szuper sport, ami csak hasznára válhat a gyermekednek!

Megosztás