Kategóriák: DorogHírekKék hírek

Ütötte, rúgta a sértettet

Felfüggesztett börtönbüntetést szabtak ki azzal a férfival szemben, aki Dorogon az utcán verte meg a sértettet.

A megállapított tényállás szerint az egyaránt ittas állapotban lévő vádlott és sértett, 2021. november 21-én 23 óra körüli időben Dorogon az utcán tartózkodtak, amikor szóváltásba keveredtek egymással, mire a sértett el kívánta hagyni a helyszínt. A vádlott ekkor megragadta a sértett kabátját, visszarántotta és egy alkalommal ököllel arcon ütötte, amitől a sértett a földre esett. Ezután a vádlott egy alkalommal fejbe rúgta a földön fekvő férfit, majd lehajolt hozzá és három alkalommal, ököllel megütötte a vállát.

A bántalmazás következtében a sértett nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, ugyanakkor a bántalmazás alkalmas volt ennél súlyosabb sérülés okozására is.

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság, súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt indult ügyben, jogerős büntetővégzésben 1 év – végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetést szabott ki a férfival szemben. A büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette.

A cselekményt térfigyelő kamera rögzítette, melyet ide kattintva tekinthetnek meg!

Borítókép, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék