Kategóriák: EsztergomHírekProgramok

Operett és musical gálát rendeznek Esztergomban

A város legnagyobb szabadtéri zenei színházává változik át az esztergomi Széchenyi tér szeptember 10-én, szombaton. A nagyszabású gálaműsor keretében a résztvevők a világ zenés színpadjainak valaha volt legnagyobb sikereiből hallgathatnak válogatásokat a Babits Mihály Színház jóvoltából.

A Babits Mihály Színház régi adósságát pótolja a helyieknek és az Esztergomba érkezőknek, hiszen szeptember 10-én, szombaton 19 órától ingyenes operett és musical gálát rendez a zenés színház szerelmeseinek. Az előadást két felvonásban tekinthetik meg: az első felvonásban az operetté, a másodikban pedig a musicalé lesz a főszerep.

Az operett tekintetében ismert és kultikus slágerek hangzanak fel, olyan népszerű művekből, mint például a Csárdáskirálynő, Bál a Savoyban, A víg özvegy, vagy éppen Mágnás Miska, amiben az álruhás szolgák móresre tanítják a gőgös grófokat. A musicalt illetően is olyan kiváló alkotásokból válogatnak össze a fiatal énekesek, mint például a Valahol Európában, Jézus Krisztus Szupersztár, Jekyll és Hyde, vagy mint Presser Gábor-Sztevanovity Dusán-Horváth Péter kedvelt darabjából, A padlásból.

A gálaesten hat fiatal tehetség – Cseke Brigitta, Szalkári Réka, Noé Veronika, Szondi Tamás, Olasz Csaba, Öller Roland – lép fel, akiket Kaj Ádám rendező egy kis színházi furfanggal indít fel a színpadra.

Az énekesek a csodás hangjuk mellett színházi játékkal és koreográfiával teszik felejthetetlenné az estet. A kulturális program mellett pedig a helyszínen a Széchenyi tér vendéglátóhelyei adják a gasztronómiai élményeket!

Rossz idő esetén az előadást A Művelődés Házában (Imaház utca 2/A) tartják meg!