Kategóriák: DorogHírekSport

Örök Mérlegen: Békéscsaba – Dorog

Az elmúlt fordulót követően a dorogiak újfent idegenben és megintcsak a Dél-Alföldön próbálnak szerencsét. Ezúttal a Békéscsaba vendégeként lépnek pályára, ahol eddig nem sok babér termett a piros-feketék számára. A találkozót augusztus 28-án, vasárnap a Kórház utcai stadionban 17.30-as kezdettel rendezik meg.

Csapatunk Szegedről is pont nélkül távozott és 2–0-ás vereségét követően változatlanul az utolsó előtti helyet foglalja el a tabellán. Ezúttal sem számíthatunk egyszerű feladatra a Viharsarokban az ellen a Békéscsabával szemben, amelyik egyike azon vetélytársainknak, akikkel a 2016-os feljutásunk óta folyamatosan csoporttársak vagyunk, immár hetedik évada. Tavaly még a kupában is összekerültünk, így az elmúlt 6 év során alaposan megszaporodott az egymás elleni mérkőzéseink száma.

Ez lesz a két csapat 20. egymás elleni tétmérkőzése.

Az eddigi 19 találkozón 5 dorogi győzelem, 4 döntetlen, 10 vereség; 24 : 33-as gólaránnyal született.

Idegenbeli mérlegünk: 9 meccsen 1 győzelem, 2 döntetlen, 6 vereség; 7 : 19-es gólarány.

Csak a bajnoki mérkőzéseket figyelembe véve: 17 mérkőzés, 4 győzelem, 4 döntetlen, 9 vereség;  23 : 30-as gólarány.

Idegenben bajnokin 8 meccs, 1 győzelem, 2 döntetlen, 5 vereség;  7 : 16-os gólarány.

Az elmúlt 6 folyamatos év egymás elleni szereplése során pedig 12 alkalommal találkoztak: 2 győzelem, 2 döntetlen, 8 vereség; 13 : 24-es gólarány.

Ellenfelünk nemcsak dominál a párharcok során, de minden meccsen gólt, gólokat szerez ellenünk. A legutóbbi két mérkőzést Csabán simán buktuk, mégpedig 1 : 7-es arányban. Utoljára idén, január végén a tavaszi szezon nyitómeccsén találkoztunk Békés megye székhelyén, ahol 4–1-re kaptunk ki.

A legutóbbi egymás elleni mérkőzésen, idén január 30-án, volt játékosunk, Bor Dávid teszi tovább a labdát (forrás: Nemzeti Sport.hu)

A viharsarki lila-fehérek legutóbb 2–2-es döntetlen értek el a Szentlőrinc otthonában úgy, hogy a félidőben két góllal vezettek és a hazaiaknak csak az utolsó pillanatban sikerült egy pontot menteni. A Csaba otthon kiütötte a szezon eddigi meglepetéscsapatát, a 2. helyen álló Kazincbarcikát 6 : 1 arányban, az MTK ellen viszont 4–1-re kikapott. Valamennyi tényező alapján ezúttal is jóval esélyesebbek a mienknél. A dorogiak továbbra is a legszellősebb védelemmel rendelkeznek és majd’ 3 kapott gól a meccsátlaguk. A házigazdák otthon igen veszélyesek bárkire, ráadásul a csabai pályán a Dorognak nem igazán megy. Már egy döntetlen is komoly bravúrnak számítana. A meccs külön pikantériája, hogy a hazaiaknál három volt dorogi játékos, Kitl Miklós, Bora György és Bor Dávid néz farkasszemet a mieinkkel. Igaz, hogy Bor Dávid idén többnyire a csabaiak tartalék csapatában szerepel a harmadosztályban. Paudits Patrik korábban a Dorog játékosaként játszott a csabaiak ellen, majd éppen tőlünk igazolt hozzájuk és csabai játékosként többször is játszott ellenünk, most pedig egykori játékostársai lesznek ellenfelei.

Mégcsak 5 fordulón vagyunk túl, azonban három klubnál máris edzőváltásra került sor. Új tréner dirigál immár Nyíregyházán, Budafokon és Diósgyőrben. A szezon negyedénél márcsak két dobogón álló csapat – a listavezető MTK és a harmadik Pécs – veretlen, a sereghajtó Budafok pedig nyeretlen. Csapatunk eddig három idegenbeli fellépése rendre vereséggel végződött és az eddigi fordulókat sosem úsztuk meg kapott gól nélkül.

Szabó Gyula