Alvó társait fosztotta ki az esztergomi szállón

Egy hónapra elrendelték az előzetes letartóztatását annak a férfinak, aki egy esztergomi szállón három alvó sértettől lopott.

Az indítvány szerint O. József 2022. augusztus 22-én, kedden 21.30 és 2022. augusztus 23-án 2 óra közötti időben az esztergomi épület egyik szobájában az ott alvó sértett testi közelségében lévő asztalról – így védekezésre képtelen állapotát kihasználva – eltulajdonította a pénztárcáját oly módon, hogy azt magához vette és távozott a szobából, ekkor azonban a sértett felébredt és utána ment. Ezt követően a sértett a folyosón odalépett a melegítőfelsőben lévő elkövetőhöz és a karjához nyúlt, aminek következtében a melegítőbe dugott 40.000 forint a földre esett, amit sértett eltett. A tárcában 75.400 forint készpénz, és sértett személyes tárgyai voltak. A nyomozó hatóság az eltulajdonított tárcát és 35.000 forint készpénzt lefoglalt a gyanúsítottól.

Az elkövető az alvó sértettől lopáson túlmenően még háromszobából lopott hajvágót, pulóvert, mobiltelefont, headsetet, valamint gyógyszert.  Ezek közül a sértett két esetben szintén védekezésre képtelen állapotban volt a lopáskor, mert aludtak.

A nyomozók rövid időn belül azonosították az elkövetőt, a szobájában végzett kutatás során pedig az ellopott dolgok nagy részét is megtalálták. A nagyecsedi lakos ellen kifosztás bűntettének-, és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult. Az ellopott értékeket a rendőrök visszaadták a sértetteknek.

A kifosztás bűntette és más bűncselekmény miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség indítványára az Esztergomi Járásbíróság nyomozási bírája a bűnismétlés veszélye miatt 2022. augusztus 24-én egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását. A bíróság végzését az ügyész tudomásul vette, az elkövető és a védő fellebbezést jelentett be.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / police.hu
Fotók: police.hu